Ezért kellene vízzel kezdened minden reggeli ébredést

Japánban évezredes hagyománya van a reggeli vízivásnak. Hogy miért? Mert szinte mindenre jó, főleg azok számára, akik képtelen napi 2 liter vizet meginni.

Napi két-két és fél liter víz fogyasztása elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, a japánok pedig már évezredek óta alkalmazzák azt a hasznos módszert, amely már a reggeli órákban gondoskodik a rendes folyadékbevitelről. A szigetország lakói között rengeteg olyan ember van, aki az ébredést követően azonnal megiszik néhány pohár friss vizet. Hogy miért? Mert szinte mindenre jó!

Sokkal jobban fogod magad érezni

Az éhgyomorra való vízivás számos jótékony hatással van a szervezetre: segít az asztma és a szembetegségek ellen, csökkenti a koleszterinszintet, javítja a vércukorszintet, segít a menstruációs problémák enyhítésében, de természetesen jót tesz a vesének is.

Ahogy a Házipatika is írja, a "vízterápia" lényege, hogy reggel, miután felébredtünk, igyunk éhgyomorra minél több vizet, ha megy, akkor 3-4 pohárral is.

Ezután körülbelül háromnegyed órán át ne igyunk semmi mást, sem kávét, sem teát - ebben segíthet, ha vízivás után megmossuk a fogunkat. Az idő lejárta után már bármit ehetünk és ihatunk, az étkezést követő egy órában azonban lehetőleg ne igyunk, két órán keresztül pedig ne fogyasszunk ételt.

Persze a 3-4 pohár víz sokak számára rengeteg folyadéknak tűnhet, érdemes hát fokozatosan hozzászoktatni testünket a kúrához: az első héten még csak egy, a következő héten kettő pohárral érdemes fogyasztani, egy hónap alatt pedig könnyen rászokhatunk arra, hogy a reggeleket 3-4 pohár vízzel kezdjük.

Mellékhatás nincs, az ember azonban hamar észre fogja venni a változásokat. A már felsoroltak mellett a vízterápia a szembetegségek, a szívproblémák, de például az epilepszia és a székrekedés tünetei ellen is hatásos, ezen felül a bőr is szebb lesz, és sokkal energikusabban fogjuk érezni magunkat egész nap.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!