Segítünk kiszámolni, mennyi vizet kell innod, hogy sikeres legyen a fogyásod

A folyadékbevitel elengedhetetlen a fogyás szempontjából, ez nem újdonság, az viszont, hogy pontosan mennyit kell bevinnünk belőle, már kicsit nehezebb kérdés.

A vízfogyasztás elengedhetetlen eleme a fogyókúrának, hiszen a dehidratált állapot mindenre kihat. Ilyenkor lelassul az anyagcserénk, aminek köszönhetően a diétánk is megakad, továbbá a szerveztünk visszatarthatja a vizet, aminek következtében még akár feljebb is kúszhat a mérleg nyelve. Elengedhetetlen tehát, hogy elegendő vizet igyunk, de pontosan mennyi az annyi? Segítünk kiszámolni!

Segítünk kiszámolni, mennyi vizet kell igyál, hogy sikeres legyen a fogyásod

Több mindentől függ a mennyiség

Az ember folyadékigénye függ a testsúlytól, magasságtól, nemtől, kortól, aktivitási szinttől és testzsírszázaléktól is. A szakértők azt javasolják, hogy napi nyolc pohárral mindenképpen igyunk meg, de minél több, annál jobb.

Azonban azt is fontos kiemelni, hogy napi 4 liternél többre nincs szüksége a szervezetnek, hiszen a túlhidratálás is komoly veszélyt jelent: felborul a szervezet elektrolit-háztartása, valamint a vesét is sokkal erőteljesebb munkára készteti a nátrium kiválasztása miatt, a kifáradt szerv pedig olyan egészségügyi panaszokat okozhat hosszú távon, mint a mellékvese-kimerülés, májcirrózis vagy szívelégtelenség.

Számolj!

A legkönnyebb, ha elosztod a súlyodat harminccal, így megkapod a helyes választ, ha nem sportolsz. Ha mozogsz is, akkor minden fél óra testmozgásra számolj plusz három deciliter vizet, ez egy egyórás edzés esetén 6 deciliter folyadékot jelent az alapértéken túl. Ha pedig a tűpontos mennyiséget keresed, akkor fordulj szakemberhez, aki figyelembe vesz még további szempontokat.


Még több a vízfogyasztásról:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk