Pöpec napindító: gyümölcsös joghurt extrákkal

Turbózd fel a reggeli joghurtodat és készít hozzá fűszeres-ropogós házi morzsát, feltétnek pedig vaníliával sült gyümölcsöket. Nem fogod megbánni!

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával recept

Anno Berlinben teljesen rá voltunk kattanva erre a reggelire. A szállásunkhoz közeli kávézóban árulták és miután felfedeztük, mindig azon izgultunk, hogy vajon lesz-e még mire mi odaérünk. Elég nagy volt érte a harc, mert az egyetemi negyed közepén van ez a hely, ahol állandóan hemzsegnek a laptopok és könyvek fala mögé barikádozott diákok.

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával recept

Alul egy ropogós, kekszes morzsaréteg, rajta natúr joghurt, a tetején pedig gyümölcs – ez volt az alaprecept, amit számos változatban készítettek. Nem ördöngösség, de pont az egyszerűsége miatt annyira finom! Mivel ha szezonja van, akkor én annyi fügét eszem, amennyit csak bírok, úgyhogy most is ez került rá szilvával együtt. Hogy legyen benne némi csalafintaság, az összevágott gyümölcsöt meglocsoltam mézzel és adtam hozzá egy fél rúd vaníliát is és így kicsit összesütöttem az egészet. Ez a madagaszkári vanília, te jóságos isten! Eszméletlen finom lett tőle, mert hihetetlen aromája van. Elképesztő.

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával recept

Miközben a kekszmorzsához kerestem a cukrot, megtaláltam egy felbontott mézeskalács fűszerkeveréket és ebből is adtam hozzá, mert a fahéjas-szegfűszeges íze kiválóan passzol a fügés szilvához. A morzsa amúgy több lesz, mint amennyire szükség van, de kevesebbel meg nem érdemes pepecselni. A következő opciók közül választhatsz: vagy elteszed egy következő adaghoz, vagy felhasználod sajttortához vagy pedig megszórod vele a pitét, mielőtt még rátennéd a gyümölcsöt és szépen felszívja majd a levét.

Sült gyümölcsök joghurttal és házi morzsával recept

Szerintem első osztályú reggeli, mert a morzsa édes és ropogós, a natúr joghurt savanykás és selymes, a gyümölcs pedig karakteres. Jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert a morzsa kicsit megpuhul a joghurt alatt, de éppen csak annyira, hogy ne legyen túl kemény, de roppanós maradjon. A legjobb ha eleve jól zárható befőttesüvegben készíted el és másnap reggel csak kikapod a hűtőből, aztán már indulhatsz is.

Zene főzéshez:

Hozzászólások

Törölt felhasználó

úr--isten, de guszta ez a reggeli!! még ma elkészítem holnapi napindítónak, a gyerk?cök imádni fogják; köszi a tippet, egyszer? és nagyszer? :)

Dávid

Remélem ?k is imádni fogják, nekem most tényleg ez a kedvencem! :) ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

jah és a kanalak... megboldogult déd-nagymamámnak voltak ilyenjei, és most sajnálom csak igazán, hogy nem tartottuk meg ?ket - voltak ezüstök, és voltak, amik alpakkából készültek, de pont így néztek ki... soha nem gondoltam volna, hogy ilyen jól tudnak mutatni egy-egy klassz ételfotón :)

Dávid

Ó igen, nekem is vadásznom kell ?ket a bolhapiacon a tányérokkal és minden egyéb kacatnak t?n? kiegészít?vel egyetemben. Sokszor eszébe sem jut az embernek, hogy milyen jól mutathatnak egy-egy fotón. Nekem is van olyan tányérom, amivel nem terítenék meg, de fényképen eszméletlen jól mutat! ízHUSZÁR

bettinea

Én egy picit hiányolom a receptet... Jó, elég egyértelm?en le van írva a nagyja, meg tényleg a variálhatóság a pláne benne, de a f?szeres morzsát valahogy nem tudom elképzelni. Azt zsemlemorzsából kellene megkreálni vagy nekem kellene venni/sütni valamilyen kekszet és azt összetörni?

Dávid

Teljesen jogos az észrevételed, hiszen elfelejtettem belinkelni a képekre a receptet! Ezt most megtettem, egyébként itt találod a pontos elkészítést: http://www.nosalty.hu/recept/sult-gyumolcsok-joghurttal-hazi-morzsaval ízHUSZÁR

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek