Csipegetnivaló vendégségben vagy csak úgy, hétvégi kedvesség a családnak – a pogácsát mindenki szereti! Összegyűjtöttük nektek a legtutibb receptjeinket!

A pogácsa az, aminek biztosan van olyan változata, amit mindenki szeret. Megrögzött húsimádok a töpörtyűs, szalonnás, sonkás típusokra, a vegák pedig sajtos vagy tejfölös fajtákra (esetleg e kettő kombinációjára) specializálják magukat. Lehet vállalkozni az egyszerűbb és bonyolultabb pogácsákra is, jöhet kelt tészta vagy gyorsan összedobható recept, az biztos, hogy ha jól sikerült, a vendégek távozása után a pogácsáknak hűlt helyük marad!

Tepertőspogácsa-receptekért kattints ide >>

Anyu sajtos pogácsája

Ez anyukám receptje, másik isteni változata, amikor a tésztát töpörtyűkrémmel keni meg. Szerintem ez az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb pogácsa. Egy hibája van, hogy ...

Gazdag sajtos pogácsa

Fiaméknál suli buli volt, és vállaltam egy kis süti sütést. Nem készítettem még ilyen pogácsát, tehát lutri volt bevállalni, hogy olyasmit sütök, amit akkor találok ki, de ...

Ha a kelesztésre szavazunk, akár egy egész éjszakán át hagyhatjuk pihenni a tésztát és jó, ha előzetesen a tésztájába is keverünk sajtot – ne sajnáljuk, megéri fokozni az ízeket! Nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és háromcentis pogácsaszaggatóval „mérjük ki” a porciókat. Ez az a sós sütemény, amihez – persze nem az összeshez – nagyon passzol, ha zsírt keverünk a tésztájába, legyen szó mondjuk tejfölösről vagy az örök klasszikusról, a töpörtyűsről. Ez utóbbihoz majd’ minden családnak van egy tuti receptje, gondolunk itt a nagymamák legendás pogácsakölteményeire.

Tipp: A tetejüket sose feledjükkéssel rácsosra vágni, illetvetojásfehérjével, - sárgájával vagy egész tojássalbekenni a pogácsák tetejét. A sütési idő általában 20-25 perces, töpörtyűs pogácsák esetében némileg hosszabb lehet!

További pogácsarecepteket itt találsz >>

Jordán za'ataros pogácsa

A za’atar egy jordán fűszerkeverék, de több arab országban is használják. Íze kissé fanyarkás. Főleg olívaolajjal elkeverve, manakeeshre (pita szerű kenyérre) kenve ...

Magyaros pogácsa

Nagymamám szokott régen szódaporos pogácsát sütni, ez az Ő pogácsájának továbbgondolt változata. Tartalmas leves mellé adhatjuk második fogásként , de  sör- és borkorcsolyaként is ...

Házi sonkás pogácsa

A sok édes süti után egy kis pogácsára vágytunk. Csak azt kellett eldönteni, hogy milyen legyen. Volt a hűtőben egy kis házi füstölt sonka, ami igazán intenzív ízével tökéletes ...

Legújabb receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hortobágyi kolbászos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, amit pörkölttel szoktak tölteni, na most én kolbászos töltelékkel készítettem, ami igen ízletes lett, az egyébként is finom ...

Címlapról ajánljuk

49 sütőt vizsgáltak: a győztes termékek átlagára 150 és 300...

Új sütő vásárlására szerencsére ritkán kerül sor, és olyankor is nehéz tájékozódni a kínálat útvesztőjében. Manapság sokan a beépíthető sütők mellett teszik le a voksukat, na de hogyan válasszuk az igényeinknek és pénztárcánknak legmegfelelőbbet? A Tudatos Vásárlók Egyesülete segít leegyszerűsíteni a választást.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...