Csipegetnivaló vendégségben vagy csak úgy, hétvégi kedvesség a családnak – a pogácsát mindenki szereti! Összegyűjtöttük nektek a legtutibb receptjeinket!

A pogácsa az, aminek biztosan van olyan változata, amit mindenki szeret. Megrögzött húsimádok a töpörtyűs, szalonnás, sonkás típusokra, a vegák pedig sajtos vagy tejfölös fajtákra (esetleg e kettő kombinációjára) specializálják magukat. Lehet vállalkozni az egyszerűbb és bonyolultabb pogácsákra is, jöhet kelt tészta vagy gyorsan összedobható recept, az biztos, hogy ha jól sikerült, a vendégek távozása után a pogácsáknak hűlt helyük marad!

Tepertőspogácsa-receptekért kattints ide >>

Ha a kelesztésre szavazunk, akár egy egész éjszakán át hagyhatjuk pihenni a tésztát és jó, ha előzetesen a tésztájába is keverünk sajtot – ne sajnáljuk, megéri fokozni az ízeket! Nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és háromcentis pogácsaszaggatóval „mérjük ki” a porciókat. Ez az a sós sütemény, amihez – persze nem az összeshez – nagyon passzol, ha zsírt keverünk a tésztájába, legyen szó mondjuk tejfölösről vagy az örök klasszikusról, a töpörtyűsről. Ez utóbbihoz majd’ minden családnak van egy tuti receptje, gondolunk itt a nagymamák legendás pogácsakölteményeire.

Tipp: A tetejüket sose feledjükkéssel rácsosra vágni, illetvetojásfehérjével, - sárgájával vagy egész tojássalbekenni a pogácsák tetejét. A sütési idő általában 20-25 perces, töpörtyűs pogácsák esetében némileg hosszabb lehet!

További pogácsarecepteket itt találsz >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek