Négy szuper piknikkaja - nyomás ki a szabadba!

Itt a nyár és a jó idő, a piknikek és az egész napos strandolások ideje. ha te is unod a szendvicseket, akkor megmutatjuk, mivel dobhatod fel ezeket az összejöveteleket!

A nyári szünet kezdetével minden hétvége egy potenciális strandkaland vagy pikniklehetőség - családunkkal, barátainkkal vagy kedvesünkkel a legjobb móka ilyenkor kinézni egy nem túl zsúfolt strandot, egy árnyas túraútvonalat, vagy egy nyugis rétet, ahol kedvünkre elvonulhatunk a városi zsúfoltság elől.Egy ilyen egész napos móka mellé pár jó falat is jár - mi most igyekeztünk kreatívabbak lenni annál, hogy szendvicseket csomagoljunk a fedeles kosárba.

Empanadas chimichurrival

Első versenyzőnk egy empanadas, az argentinok kedvenc húsos táskája. Az instant, zárt kis szendvics garantáltan nem csöpög, nem maszatol, nem hullik, és pont akkora méret, hogy egyben be tudjuk kapni. A hozzá készített chimichurri tökéletes zöldségpótlék, harsanóan friss a zöldfűszerektől!

Skót tojás

Második kedvencünk skótok híres bundás tojása: nem is tudom mással reklámozni, mint azzal, hogy a két kedvenc piknikkellékünket, a fasírtot és a főtt tojást ötvözi. Zöldsali, mustár megy hozzá!

Spenótos-fetás bulgursaláta aszalt paradicsommal

Harmadik ajánlatunk egy húsmentes bulgursaláta - nem csak a vegákra gondoltunk ám vele! A bulgursali azért szuper szabadtéri ötlet, mert tulajdonképpen egy könnyű ételről van szó, amit nagyon könnyű szállítani, nem esik sem össze, sem szét, nagyon lakató, de mégsem terhel meg annyira, hogy utána ne menjen a túrázás, vagy parta vetett bálnaként feküdjünk az árnyékban.

Ribizlis poundcake

A édesszájúakra gondolva hoztunk egy sűrű, ribizlis piskótát is - az angolszász országokban pound cake néven futó desszert nem morzsálódik, nem szárad ki, a benne lévő fanyar bogyós gyümölcs pedig nem nehezít úgy el, mint egy csokis süti!

A skót tojás receptjét megosztottuk veletek, a többi három receptet pedig keressétek az e heti Nők Lapjában!

További szuper nyári receptek a Nők Lapja Konyhától itt.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?