Négy szuper piknikkaja - nyomás ki a szabadba!

Itt a nyár és a jó idő, a piknikek és az egész napos strandolások ideje. ha te is unod a szendvicseket, akkor megmutatjuk, mivel dobhatod fel ezeket az összejöveteleket!

A nyári szünet kezdetével minden hétvége egy potenciális strandkaland vagy pikniklehetőség - családunkkal, barátainkkal vagy kedvesünkkel a legjobb móka ilyenkor kinézni egy nem túl zsúfolt strandot, egy árnyas túraútvonalat, vagy egy nyugis rétet, ahol kedvünkre elvonulhatunk a városi zsúfoltság elől.Egy ilyen egész napos móka mellé pár jó falat is jár - mi most igyekeztünk kreatívabbak lenni annál, hogy szendvicseket csomagoljunk a fedeles kosárba.

Empanadas chimichurrival

Első versenyzőnk egy empanadas, az argentinok kedvenc húsos táskája. Az instant, zárt kis szendvics garantáltan nem csöpög, nem maszatol, nem hullik, és pont akkora méret, hogy egyben be tudjuk kapni. A hozzá készített chimichurri tökéletes zöldségpótlék, harsanóan friss a zöldfűszerektől!

Skót tojás

Második kedvencünk skótok híres bundás tojása: nem is tudom mással reklámozni, mint azzal, hogy a két kedvenc piknikkellékünket, a fasírtot és a főtt tojást ötvözi. Zöldsali, mustár megy hozzá!

Spenótos-fetás bulgursaláta aszalt paradicsommal

Harmadik ajánlatunk egy húsmentes bulgursaláta - nem csak a vegákra gondoltunk ám vele! A bulgursali azért szuper szabadtéri ötlet, mert tulajdonképpen egy könnyű ételről van szó, amit nagyon könnyű szállítani, nem esik sem össze, sem szét, nagyon lakató, de mégsem terhel meg annyira, hogy utána ne menjen a túrázás, vagy parta vetett bálnaként feküdjünk az árnyékban.

Ribizlis poundcake

A édesszájúakra gondolva hoztunk egy sűrű, ribizlis piskótát is - az angolszász országokban pound cake néven futó desszert nem morzsálódik, nem szárad ki, a benne lévő fanyar bogyós gyümölcs pedig nem nehezít úgy el, mint egy csokis süti!

A skót tojás receptjét megosztottuk veletek, a többi három receptet pedig keressétek az e heti Nők Lapjában!

További szuper nyári receptek a Nők Lapja Konyhától itt.

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek