Így használd fel a megmaradt pezsgőt

Karácsonykor és szilveszterkor gyakran pukkannak a pezsgők, ilyenkor tényleg van mit ünnepelni. De mi történik akkor, ha megmarad 1-2 deci az üveg alján? Segítünk!

Az ünnepek alkalmával könnyedén előfordulhat, hogy megmarad 1-2 deciliter pezsgő, amit már nem szeretnénk elfogyasztani. A pezsgőt nem szokás elrakni, hiszen veszít minőségéből, és a buborékok is elillannak belőle. Sokan ezért inkább kiöntik, pedig van egy remek felhasználási mód, mellyel új életet adhatunk a megmaradt pezsgőnek: készítsünk belőle valamilyen finomságot!

Ünnepi borleves - a receptért kattints a képre

Finom fogások kezdésnek

Pezsgővel feldobhatjuk az ünnepi asztalra szánt előételeket. Készíthetünk belőle isteni leveseket, de akár a házilag készült májpástétomunkat is ízesíthetjük vele. Lényegében bármibe beletehetjük ezt a buborékos italt, amibe bor kerülne, akár a fondue-be is.

A főfogásnak is jól áll

Főételeinket is ízesíthetjük vele, hiszen a pezsgő nagyon jól passzol a tejszínes ételekbe, akár a rizottóba is tehetjük, de a paradicsommal is jó barátságot ápol. Ezen kívül a különböző húsfélékkel is párosítható. Bátran tegyél egy-két decit a sertéshúsos ételekbe, a különböző szárnyasokhoz, mint például a pulyka vagy a csirke.

Égbe repíti desszertjeinket

Bizony, a pezsgőnek a desszertekben is helye van! Rendkívül érdekes ízt tud nekik kölcsönözni, ezzel tökéletesítve a desszert aromáját. Készüljön belőle egy mennyei tortakrém, egy isteni panna cotta, krémes vagy éppenséggel egy pezsgőleves.

Keress az ízlésednek megfelelő pezsgőt a Törley kínálatában!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...