Így hat a bélrendszerre a mindennapos paradicsomlé-fogyasztás

A paradicsom, illetve annak leve rendkívül jótékony hatással van a szervezetünkre, többek közt kiemelkedő likopintartalma miatt.

A paradicsomban rengeteg jóféle vegyület és ásványi anyag található, ami jótékonyan hat a szervezünkre. Egy 2013-ban publikált kutatásból pedig kiderült, hogy a bélrendszerre különösen pozitív hatást gyakorolhat a mindennapos paradicsomlé-fogyasztás.

Paradicsomlé
Így hat a bélrendszerre a mindennapos paradicsomlé-fogyasztás

A paradicsom tele van likopinnal, béta-karotinnal és káliummal is, ennek köszönhetően csökkenti a vérnyomást, gátolja az LDL-oxidációt, és elősegíti az érrendszer rugalmasságát. Magas C-vitamin-tartalma erősíti az immunrendszert, és segíti a vas felszívódását. Sőt, egy 24 tanulmányt áttekintő összefoglaló szerint a nagy mértékű paradicsomfogyasztás csökkentheti a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Receptajánlónk:

A mindennapos paradicsomlé-fogyasztás előnyei

A Nutrition Journalban publikált 2013-as tanulmány szerint azok a nők, akik 8 héten keresztül minden nap elfogyasztottak 280 milliliter paradicsomlevet, nagy mértékű testsúly- és testzsírcsökkenésen mentek keresztül.

Emellett a paradicsomlé rendszeres fogyasztása elősegítette az egészséges bélflóra kialakulását, ami az általános közérzetre és hangulatra is jótékony hatással volt.

A paradicsomlé fogyasztását gyakran javasolják egyfajta iso italként is kálium-, nátrium- és magnéziumtartalma miatt.

Forrásunk volt.


További érdekességek egy helyen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek