Így léphet szintet a padlizsánkrém: 5 alapanyag, amitől selymesen krémes lesz

Az eredeti padlizsánkrém elkészítése a letisztult erdélyi recept szerint nem rejt magában túl sok hozzávalót: füstös sült padlizsánt, sót, borsot, hagymát, fokhagymát, növényi olajat. Mi viszont még krémesebb állagra vágyunk, így kigondoltuk, mik azok a plusz alapanyagok, melyekkel istenien ízesre és selymesre keverhetjük a padlizsánkrémünket.

A padlizsánkrém úgy jó, ahogy van - illetve ahogyan készítjük. Mert természetesen egyéni igények mindig vannak: ki rusztikusan, darabosan szereti, ki homogénebben, ki fokhagyma nélkül, ki piszkosul sok fokhagymával. Aztán jönnek a kiegészítők: majonézzel, mustárral, citromlével, lilahagymával, paradicsomdarabokkal? A változatok családonként eltérnek, sőt, hangulat szerint változhatnak.

Mi most a krémesítés témakörére feküdtünk rá, és hoztunk 5 alapanyagot, amitől jóval kenhetőbb, selymesebb lesz a házi padlizsánkrém:

padlizsánkrém tányéron
A tahinitől például sárgás színt kap, és homogénebb állagú lesz a padlizsánkrém

Kattints a képre, és nyílik az extra krémesítők galériája!

Extra tipp: természetesen az első számú módszer a krémesítésre, ha késes aprítóval készíted a padlizsánkrémet, vagy botmixerrel dolgozod el!

Receptajánlónk:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos konyhai tanácsokat leshetsz el innen is:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek