Eláruljuk a legegyszerűbb és (szerintünk) legfinomabb padlizsánkrém receptjét

A padlizsánkrém az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető sós kence, ráadásul elkészíteni is nagyon könnyű.

A padlizsánkrém elkészítése nem igényel sok előkészítést, hidegen és melegen is fogyasztható, friss, krémes és lágy, fűszeres, de nem túl zavaróan. A tojásgyümölcsként is ismert zöldséget Délkelet-Ázsiában már évezredek óta termesztik, magas A- és C-vitamin-tartalma, na és persze karakteres íze miatt viszont az egész világon egyre nagyobb kedvenc.

A padlizsánból készült zöldségkrémhez nem kell sok alapanyag, jó ha van azonban egy sütőnk vagy grillezőnk, ahol időt adhatunk a padlizsánunknak a puhulásra. Most megmutatjuk a legegyszerűbb padlizsánkrém receptjét, melyhez nem kell más, csak:

2 db padlizsán, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint és 2 evőkanál majonéz.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt a padlizsán alá, amit előtte szurkáljunk meg. A fokhagymát héjastul tegyük hozzá, majd locsoljuk meg olívaolajjal a padlizsánokat.

Tegyük be a sütőbe, és addig süssük, amíg össze nem esnek a padlizsánok. Miután kihűlt kissé, kaparjuk ki a belsejét. A sült fokhagymával járjunk el ugyanígy.+

Adjuk hozzá a kikanalazott, pépes krémhez a majonézt, sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze.

Tippek: A sült padlizsán kikanalazásakor ügyelj arra, hogy a padlizsán bőre ne kerüljön bele a kréme, ettől ugyanis kesernyés lehet a végeredmény. Ha szereted a kicsit pikánsabb ízeket, adj a krémhez egy teáskanálnyi mustárt is, így még ízletesebb kencét kapsz majd!

A padlizsánkrém teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki!

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...