A tésztaszűrőtrükk, ami megkönnyíti az életedet

Meglepően logikus, kevéssé ismert trükk, amivel irtó egyszerűen leszűrhetjük a tésztánkat. Otthon Tippünkben eláruljuk a módszert!

A tészta főzővizét leönteni gond nélkül, anélkül, hogy egy része a mosogatóban landolna, nem mindig sikerül. A forró víz és a gőz pedig égési sérüléseket okozhatnak. Szerencsére van egy praktika, amivel mindezt elkerülhetjük, és egyetlen tésztadarab sem megy majd kárba. Nézzük, hogyan néz ki ez a tésztaszűrőtrükk!

A tésztaszűrőtrükk, ami megkönnyíti az életedet

Ahelyett, hogy a mosogatóba tennéd a szűrőt, és abba öntenéd ki a tésztát, tedd a szűrőt a fazék tetejére, mint egy fedőt, és úgy szabadulj meg a víztől.

@tiger_lee_uk Which hack did you try and love the most? 👌😍 #momhack #momhacks #pasta #hack #hacks #hacksoflife #tiktokhacks #lifehack #lifehacks #momsoftiktok #wow #amazing #fyp #foryoupage #viral #trending #tiger_lee_uk ♬ Slow and comical BGM(1083863) - Blanket

A trükk több szempontból is praktikus: egyrészt így biztosan nem öntjük mellé a tésztát, a másik, hogy időt is megspórolhatunk vele, mert így nem kell visszaönteni az edénybe, hanem egyenesen mehet rá a szósz, vagyis egy lépést ki lehet hagyni.

Ha kipróbálnád a trükköt élesben is, akkor mutatunk pár szuper tésztareceptet:

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek