Ez a rész az egyik legkoszosabb a hűtőben, mégsem takarítjuk

Kiderült, ez az egyik legpiszkosabb része a hűtőnek, sőt, lehet, hogy az egész konyhának. Mai Otthon Tippünkben azt is eláruljuk, hogy miként érdemes kitakarítani!

A hűtőszekrények kétségkívül a konyhák legpiszkosabb eszközei közé tartoznak. A külső szennyeződésektől kezdve, a bennük megromlott ételmaradékokig rengeteg olyan dolog létezik, amitől koszos lesz a hűtő. Ám az egyik legpiszkosabb részéről a legtöbben még csak nem is tudnak. Mutatjuk, hogy mi az!

Ez a rész az egyik legkoszosabb a hűtőben, mégsem takarítjuk

Mint kiderült, még a legrutinosabb hűtőszekrénytisztítók sem szokták a hűtő egy rejtett helyét kitakarítani. Ez pedig nem más, mint a csepptálca, ami általában a hűtő alján található.

Miért jó a csepptálca?

Elsődleges célja az, hogy összegyűjti és elvezeti a páralecsapódást és a szivárgó vizet. Ha azonban nem takarítod ki rendszeresen a tálcát, akkor a benne álló vízben idővel különféle baktériumok és penészgombák tudnak kialakulni. Ha esetleg még sosem volt szerencséd a tálcát kitakarítani, akkor most eláruljuk, hogy miként kell, illetve egy videót is mutatunk!

  1. lépés: Ellenőrizd a hűtőszekrény kézikönyvét:

    Ahogy a videóban is látszik, sok esetben a hűtő alján található a tálca, ám ez a hűtőszekrény típusától függően változhat. Sőt, előfordulhat, hogy a tálcát nem is lehet eltávolítani. De ezt csak akkor tudod meg, ha elolvasod a készülék kézikönyvét. Ha hirtelen nem emlékszel, hogy merre van az útmutató, akkor egy gyors internetes kereséssel is megtalálhatod a digitális változatot.
  2. lépés: Tisztítsd meg a tálcát:

    Ha a csepptálca kivehető, akkor óvatosan öntsd a tartalmát a lefolyóba, majd mosd ki meleg tisztítószeres vízzel. Nyugodtan használj fertőtlenítő tisztítóoldatot is!

    Ha esetleg nem tudod eltávolítani a csepptálcát, akkor sincs oka a pánikra, mert így is elvégezhető a tisztítás. Először is keresd meg a tálcát, majd egy fogó és egy papírtörlő segítségével próbáld meg felitatni belőle a vizet. Ha ezzel megvagy, akkor használj fertőtlenítő hatású nedves törlőkendőt a tisztításhoz. Kész is! Legközelebb 90 nap múlva kell újra kitakarítanod a tálcát.

Te tudtad, hogy a csepptálca a hűtő egyik legkoszosabb része?

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Címlapról ajánljuk

További cikkek