Öt tökéletes zene főzéshez

Ajánlunk neked öt klasszikus zenét, amitől biztosan finomabb és zamatosabb lesz az étel. A lista végére pedig egy extra jó hírünk is van. (x)

1. Ha bolondos, őrült ízekre vágysz, és szereted a humort, hallgasd meg az egzotikus francia zeneszerző, Darius Milhaud: Ökör a háztetőn című darabját. Garantáljuk, hogy gyorsan megy majd a szeletelés.

2. Ha ábrándozós, romantikus hangulatban vagy, és ezt az érzést belefőznéd az esti meglepetésvacsorába is a párodnak, hallgasd meg kavargatás közben Edward Elgar Vonósszerenádját.

Ratatouille alapú pite - receptet itt találsz hozzá
Epres és rebarbarás pite - itt a receptje!

3. Ha szereted a tüzes, csípős, fűszeres ételeket, mindenképp készítsd el egyszer a kedvencedet úgy, hogy közben Stravinsky Tűzmadarát hallgatod. Négyzetre emeli az ízorgiát.

Shakshuka receptet itt találsz!

4. Tudtad, hogy Mozart nyolcévesen írta az első szimfóniáját? Annyi gyermeki lendület, vidámság és boldogság van ebben a darabban, hogy biztosan tökéletessé tesz egy vasárnapi ebédet.

Bécsi rakott palacsinta - receptért kattints ide!

5. Liszt sem maradhat ki a listánkból. Igazi energiabombát ajánlunk: hallgasd meg a legismertebb, 2. rapszódiáját, amit komolyabb, teltebb magyar ételek elkészítéséhez ajánlunk. Vigyázat! Előfordulhat, hogy a végére táncra perdülsz!

Igazi jó marhapörkölt - és a receptje itt!

+1 ötlet:

A listánkban az a legjobb, hogy ezeket a darabokat mind meghallgathatod élőben is, ha jegyet vagy bérletet veszel a Budapesti Fesztiválzenekar új, 2020—21-es szezonjára. Bérletet június 10-től vásárolhatsz, jegyet vagy szabad bérletet pedig június 24-től.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?