Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi vitaminbombák

Megérkeztek az ősz legfinomabb csemegéi, már kapunk diót, szőlőt, almát. S hogy ne csak önmagukban vagy süteményben fogyasszuk őket, próbáljuk ki a sajttálakat!

Nem kétséges, hogy a sajt és a gyümölcsök párosítása ősszel nyer igazán értelmet, amikor rengeteg dióval, szőlővel, ropogós almával tálalhatjuk a kalciumforrásokat. Ha a füge mellett voksolunk, házasítsuk kecskesajttal, így az ízek finom harmóniába olvadnak össze. Szőlővel a camambert, almával a keményebb sajtokat hozhatjuk össze, az ementáli, a cheddar ide tartoznak, de a félkemény típusok is bátran variálhatóak a sajttálakon: gouda, trappista, edami, óvári.


Ha vendégeket várunk, készüljünk finom borokkal, ezek a sajt-gyümölcs kombinációk tökéletes kísérői lehetnek. A sajt egyébként nélkülözhetetlen fehérjebomba, hozzájárul a csontok, a bőr egészségéhez, a megfelelő izomműködéshez.

Oszd meg: Neked melyik a kedvenc sajt-gyümölcs párosításod?

Tankolj fel paradicsomból!

Fűszerezd meg az ételed!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!