Őszi vitaminbombák

Megérkeztek az ősz legfinomabb csemegéi, már kapunk diót, szőlőt, almát. S hogy ne csak önmagukban vagy süteményben fogyasszuk őket, próbáljuk ki a sajttálakat!

Nem kétséges, hogy a sajt és a gyümölcsök párosítása ősszel nyer igazán értelmet, amikor rengeteg dióval, szőlővel, ropogós almával tálalhatjuk a kalciumforrásokat. Ha a füge mellett voksolunk, házasítsuk kecskesajttal, így az ízek finom harmóniába olvadnak össze. Szőlővel a camambert, almával a keményebb sajtokat hozhatjuk össze, az ementáli, a cheddar ide tartoznak, de a félkemény típusok is bátran variálhatóak a sajttálakon: gouda, trappista, edami, óvári.

Tankolj fel paradicsomból!

Fűszerezd meg az ételed!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Diós-datolyás desszertgolyó

A vörösáfonyás-mandulás desszertgolyóm mintájára készült a fenti édesség. Nagy előnye a másikhoz képest, hogy nemcsak gyors, hanem elkészülte után azonnal fogyasztható.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...