Az ősz legédesebb desszertje

Gesztenyepüré. Egy békebeli, tejszínhabos finomság, amelyet csak az illatos gesztenyék piacra kerülésekor lehet házilag elkészíteni. Vigyázat: annak is függőséget okoz, aki nem rajongó!

Az elfoglalt, de édesszájú sereggel megáldott családanyák mentsvára évtizedeken keresztül a gesztenyemassza volt. Hazafelé be lehetett szaladni érte a sarki közértbe, otthon pedig csak ki kellett bontani, át kellett törni, és egy kis tejszínhabkoronával feltálalni. Emlékszem, volt a kék meg zöld papíros, meg arra is, hogy a zöld volt a jobb. Aztán a kilencvenes évek elején eltűnt a finomabb fajta – akkor le is álltunk a gesztenyepürével egy pár évre. Aztán jó tíz éve csoda történt gesztenyefronton. Nemcsak egyre jobb minőségű gesztenyepürék kerültek a boltokba, hanem rájöttünk, hogy gesztenye-nagyhatalom vagyunk. A hideg beálltával egyre több helyen lehet friss, meleg sült gesztenyét kapni, és már nincs az a picike piac, ahol októbertől kezdve pár hónapon át ne lehetne beszerezni a kis barna golyóbisokat. Így aztán múlt héten mély levegőt vettem – meg egy kiló gesztenyét – és nekiálltam előállítani életem első gesztenyepüréjét. Nem mondom, hogy nem macerás – úgyis rájönnétek, hogy füllentek –, de bizton állíthatom, hogy nagyon megéri. De vigyázat! Ha egyszer nekiálltok, félő, hogy többé nem fog csúszni a bolti…

Krémesek királynője >>

A házi gesztenyepüré receptjét itt találod >>

{ GALÉRIA = title:Gesztenyep%C3%BCr%C3%A9%20h%C3%A1zilag, 0,1,2,3,4,5,6 }

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...