5 inspiráló őszi teríték, amihez csak egy kis fantázia kell

A barátok megvendégelése a tökéletes őszi este titka, ehhez pedig csak a hangulatot kell megteremtenünk – meg persze a vacsorát. Itt az ideje, hogy legalább annyi figyelmet szenteljünk a teríték megtervezésének, mint a menü kiválasztásának.

Az évszakok váltakozása mindig remek ürügy az ünnepi díszítéshez. Köszöntsük az őszt egy csodás dekorációval akár vacsorázni készülünk, akár a szabadban buliznánk.

Kifinomult és rusztikus

Ez a klasszikus, őszi színpaletta csodálatosan hangulatos estét varázsol. A bájos, de modern vidéki stílus megteremtésében az asztali futó és a kockás pléd ötvözete segít minket, a hozzá illő tökök és sárga falevelek pedig az autentikus szezonális hatásról gondoskodnak. Néhány gyertya és az évszakhoz illő színek teljessé teszik a megjelenést.

5 terítéktrend őszi vacsorákhoz

Természetes pasztell

A rózsaszínt általában tavaszi színként szokták alkalmazni, de senki nem tiltja meg, hogy ebbe az évszakba is átemeljük! Zölddel ötvözve a kettő kontrasztja rusztikus, szezonálisabb érzetet kelt. Válasszunk mellé földes pasztellszíneket, mint a barna és a szürke, hogy fokozzuk az őszi hangulatot, és egészítsük ki vászonból készült terítővel, szárított vagy élő őszi virágokkal.

Rózsás árnyalatok

Merész árnyalatok

A színek szerelmesei most hódolhatnak a merész vörösek, rózsaszínek és lilák iránti szenvedélyüknek, ami igazán karakteres megjelenést kölcsönöz az őszi összejöveteleknek. A mély, gazdag színek megidézik a sötétebb lombokat, és fényűző, drámai hatást keltenek, végleg szakítva a tavasz könnyedségével.

Dobd fel a natúr színeket

Inspirál a világ

Lehet, hogy első ránézésre a különböző nemzetek által inspirált minták inkább a nyári vakációt idézik meg, pedig ugyanúgy beleillenek egy visszafogottabb őszi színpalettába is.

Ezeket a bonyolult dizájnokat sötét fákkal, természetes textíliákkal és meleg színekkel kombináljuk, hogy intim, őszi hatást érjünk el vele.

Égkékben úszó

Mediterrán ősz

Az ősz a legtöbb országban aligha jelent trópusi hangulatot, de ha szerelmesek vagyunk a dzsungel ihlette trendbe, könnyen beépíthetjük a szezonális terítékbe is. Mégpedig olyan egyszerűen, hogy semmi másra nincs szükségünk a tökéletes gyertyafényes vacsorához a hűvös őszi estéken, csak minimalista vagy csempemintás étkészletre, fa tálra és egy mediterrán vacsorára, amit annyira ízlésesen szolgálunk fel, hogy önálló dekorációként is megállja a helyét.

Őszi kvízek kavalkádja

Virágzó elegancia

Ebben az évszakban egy elegáns asztalról nem hiányozhatnak a puha pasztell terítők, a sötét tányérok, a gyertyák, illetve még valami: a sötét őszi virágok, amik felteszik a pontot az i-re, már ami az őszi eleganciát illeti.

Narancsos színek

Szárított virágok

Az őszi dekoráció igazán alkalmas a természetes, környezetbarát elemek, például szárított levelek és virágok használatára, amelyek gondoskodnak arról, hogy a természet bejöjjön otthonunkba, ha már túl hideg van ahhoz, hogy mi menjünk ki hozzá. Egy szárított virágokkal teli kancsó meleg, költői hangulatot kölcsönöz egy egyszerű asztalnak, nem is kell mellé több cicoma.

Letisztult, őszváró

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek