Mely receptekben nem kötelező az olívaolaj használata?

Drága mulatság az olívaolaj, ezért, ahol tehetjük, inkább nem használjuk, és kicseréljük valami másra. De mely esetekben lehetséges ez, és hol muszáj ragaszkodnunk az aromás olívához?

Manapság a legtöbb háztartásban már nemcsak a napraforgó az úr, hanem mellette megjelent egy másik üveg is, ami olívaolajat tartalmaz. Mindkettőt használjuk, bár eltérő intenzitással: ugyanis az ár tekintetében drasztikusan eltér egymástól a két zsiradék. Míg a napraforgóért sűrűn nyúlunk, az olívaolajat csak apránként, vigyázva vetjük be, hogy minél tovább kitartson, ne kelljen belőle folyton-folyvást újat venni. És nem is tesszük rosszul: tényleg nem kell mindent olívával főzni, nézzük, melyek a kivételek!

Nézd meg a galériában az olajhasználati tippeket :

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is érdemes megfogadnod:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...