Az olívabogyó 5 egészségügyi előnye

Van, aki szereti, van, aki gyűlöli – de miért érdemes fogyasztani az olajbogyót?

Az olajbogyó egy különleges gyümölcs, amit hagyományosan a Földközi-tengeren és Kaliforniában is termesztenek, de mostanra már itthon is széles körben elterjedt. A zöld, a fekete és barna különböző árnyalataiban kaphatók, attól függően, hogy mikor szüretelték le őket. A leszedés után az olajbogyót vagy sajtolják és olajat készítenek belőle, vagy pácolják. Az olajbogyó íze és mérete a fajtától, a régiótól, a páctól vagy a benne lévő tölteléktől függően változik.

Az íze mellett azonban a tápanyagtartalmát is érdemes szem előtt tartani:

Egy evőkanál pácolt olajbogyóban, ami körülbelül 8 grammnak felel meg, a következő tápanyagok találhatók:

  • 9Kcal/35KJ
  • 0,1 g fehérje
  • 0,9 g zsír
  • 0,3 g rost
  • 8 mg kálium
  • 5 mg kalcium

Az olajbogyó emellett jellemzően magas sótartalommal rendelkezik a pácok miatt: öt olajbogyónként körülbelül 0,6 g sót tartalmaznak.

Milyen egészségügyi előnyei vannak?

Most pedig nézzük meg, hogy miért érdemes – bármilyen formában - fogyasztani.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...