Nyerő páros: csoki és meggy

A meggyszezon közepén kókadoztunk a hőségtől – kinek volt kedve csokival párosítani a frissítő, savanykás szemeket? A ködös novemberben azonban már nyugodtan megtehetjük!

{ GALÉRIA = title:L%C3%BAdl%C3%A1b%20torta%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7,8 }

A torta receptjéért kattints ide >>

A csoki és a meggy kombinációja az egyik legnépszerűbb desszert, mióta az édesség- és cukrászipar dübörög. Nem csoda – a fanyar meggy, és a keserédes csokoládé találkozása egyszerűen tökéletes ízeket eredményez! A meggy ráadásul egész évben hozzáférhető – szerencsés esetben házi befőzésű és saját fagyasztású szemek tömkelege várja a felhasználást. Ha pedig nem volt időnk a meggyel bíbelődni, boltban is beszerezhetjük. Készülhet belőle különleges kókuszgolyó, muffin, habos süti, palacsinta, puding, bonbon, lúdláb szelet vagy feketeerdő-torta. Ha kedvet kaptál az alkotáshoz, készíts egy szuper csokis-meggyes desszertet, küldd be a NoSalty-hoz, nevezd be a Haas Natural receptversenyre, és gyűjtsd a szavazatokat!(x)

A verseny eddigi nevezőit itt találod >>

A versennyel kapcsolatban még több infót itt találsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!