Nyerj páros belépőt a Gourmet fesztiválra!

Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál. Játssz, és nyerd meg a 3 db páros napijegy egyikét!

A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd -a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket. Szeretnél idén Te is ott lenni? Válaszolj egy kérdésünkre a cikk végén található űrlapon és nyerj páros napijegyet!

A játék megfejtéséhez itt találsz segítséget

A Sziget Kft által szervezett Gourmet Fesztiváltól az elmúlt években megszokhattuk már, hogy a legjobbak bemutatására törekszik, legyen az étterem, kézműves finomságok gyártója, cukrászat, borászat, sörfőzde vagy bármi, ami szem s szájnak ingere. Tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 000 érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a 3 napos rendezvényre.

Gerendai Károly, a rendezvény megálmodója örömmel nyugtázza, hogy a Gourmet ma már azok “zarándokhelye”, akik egy időben és egy helyen szeretnék kipróbálni a hazai gasztronómia élvonalát. “Válogatott, speciális kínálatunk egy helyen mutatja be az ország számos pontján jeleskedő mestereket és külön megtisztelő, hogy sokan közülük csak nálunk vállalnak vendégszereplést” – mondta Gerendai.

A Gourmet – immár második éve – a változatos és többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, addig idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.A Gourmet kiállítóinak köre is tovább bővül, ezúttal – túl azon, hogy a szervezők ismét nagyot merítenek az itthoni ízek legjavából – már a nemzetközi konyhák hazai reprezentánsaira is kitekintenek. Ennek keretében bemutatkozási lehetőséget kapnak a hazánkban működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, s teret kap a minőségi street food is. A népszerű gasztroszínpadon pedig idén is rengeteg programmal, hazai és külföldi sztárséfek bemutatóival, főző sulival, kóstolókkal várják a nagyérdeműt.

A fesztiválról több információt itt találsz

Kövesd őket a Facebook-on is!

Játssz és nyerj!

Szeretnél páros napi belépőt nyerni az a Gourmet Fesztiválra? Ha helyesen válaszolsz az alábbi kérdésünkre, te lehetsz a 3 szerencsés egyike, aki párjával ingyen vehet részt a rendezvényen! A megfejtés beküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

Találkozz Magyarország mindhárom Michelin-csillagos éttermének séfjével a Gourmet Fesztiválon! Tudd meg, hogy kik ők!

A játék megfejtéséhez itt találsz segítséget

Ez a játékunk véget ért! 1-1 páros belépőt nyert:

  • Szabó Eszter
  • Kecskés Vivien
  • Bleszák Erzsébet

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

NEM NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek