Nyerj a kedvenc francia recepteddel!

Ha neked is van egy nyerő francia recepted, akkor nevezd be versenyünkre, hogy tiéd lehessen az értékes nyeremények egyike!

Augusztus 14-én kerül a magyar mozikba Az élet ízei (12) című mozifilm az Oscar-díjas Helen Mirren főszereplésével, ami Oprah Winfrey és Steven Spielberg producerek irányítása alatt készült. A Csokoládé című film rendezőjének legújabb filmje egy francia kisvárosban játszódik, ahol Mirren egy sztárchefet alakít, akinek Michelin-csillagos éttermével szemben az újonnan érkezett indiai Kadam família megnyitja saját éttermét. A rivalizálás természetesen megindul, de Madame Mallory (Mirren) közben felfedezi a szomszédos indiai étterem gyöngyszemét, a fiatal Hassant, akinek különleges érzékenysége és tehetsége van az új ízek megalkotására. Mallory a szárnyai alá veszi a fiatal szakácsot. Két teljesen eltérő kultúrájú világ tökéletesen elegyedik ebben a gasztronómiai ízbombában.

A film elképesztően színes, telis-tele finomabbnál finomabb ételekkel, ahol az indiai és a francia konyha kulináris öröksége keveredik. Az élet ízei egy igazán szenvedélyes, a főzés és a fűszerek iránti szerelemmel teli film.

Neked is van egy jó francia recepted? Most díjazzuk!

A francia konyháról elsőre sokaknak csak a croissant, a finom borok és sajtok jutnak eszébe, pedig ennél jóval színesebb a gasztrokultúrájuk. Csőben sült ételeik, mártásaik és bársonyos krémleveseik is világhírűek, ilyenkor nyáron pedig még nehezebb ellenállni a könnyű francia tejpitének, a clafoutisnak.

Francia recepteket itt találtok

Neked is van egy nyerő francia főétel- vagy desszertkülönlegességed? Akkor neved be Az élet ízei receptversenyre, ahol értékes nyereményekkel lehetsz gazdagabb! A játék 2014. július 14-től egészen augusztus 10-ig tart, ahol meghatározott alkategóriákban nevezett desszert- és főételreceptek beküldését várjuk. A játékban résztvevő alkategóriák teljes listáját itt találod.

Játssz velünk, gyűjtsd a szavazatokat, és nyerj! Töltsd fel desszerted receptjét egy saját fotóval a belépéstkövetően a NoSalty.hu saját oldalán a„Beküldés" menüpontban, majd kattints a „Benevezek” gombra, és már kezdődhet is a verseny, ahol értékes nyeremények várnak rád!

Burgundi marharagu Hassan módra recept

A szakmai zsűri által kiválasztott receptek feltöltői a következő nyereményekkel lehetnek gazdagabbak:

  • 1. helyezett nyereménye: 2 fő részére szóló Chefparade főzőiskola voucher, egy negyedéves BBC GoodFood előfizetés és 2 személyes belépő Az élet ízei c.film premier előtti vetítésére
  • 2. helyezett nyereménye: Negyedéves BBC GoodFood előfizetés és 2 személyes belépő Az élet ízei c.film premier előtti vetítésére
  • 3. helyezett nyereménye: 10.000 ft értékű NoSalty Webshop ajándékcsomag és 2 személyes belépő Az élet ízei c.film premier előtti vetítésére

Mindezeken felül a legtöbb szavazatot kapó recept feltöltője 2 fő részére szóló Chefparade főzőiskola vouchert nyer és 2 személyes belépőt Az élet ízei c. filmre.

Szavazni is érdemesAz élet ízei receptverseny ételeire, hiszen 50 belépőjegyet sorsolunk ki a filmre, és további 3 db negyedéves BBC GoodFood előfizetést.

A játék szabályzatát itt találjátok

Címlapról ajánljuk

10 zöldséges egytálétel sajttal a főszerepben

A sajtot magában, nyúlósan, ragacsosan, sütve, pirítva, mártogatósan, minden formájában imádjuk! Egy sajttal tuningolt egytálételnél pedig kevesebb jobb dolgot kívánhatnánk ebédre. Szemezgessetek az alábbi sajttal készült ételekből és készítsétek el kedvenceteket!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.