Nyerj a kedvenc francia recepteddel!

Ha neked is van egy nyerő francia recepted, akkor nevezd be versenyünkre, hogy tiéd lehessen az értékes nyeremények egyike!

Augusztus 14-én kerül a magyar mozikba Az élet ízei (12) című mozifilm az Oscar-díjas Helen Mirren főszereplésével, ami Oprah Winfrey és Steven Spielberg producerek irányítása alatt készült. A Csokoládé című film rendezőjének legújabb filmje egy francia kisvárosban játszódik, ahol Mirren egy sztárchefet alakít, akinek Michelin-csillagos éttermével szemben az újonnan érkezett indiai Kadam família megnyitja saját éttermét. A rivalizálás természetesen megindul, de Madame Mallory (Mirren) közben felfedezi a szomszédos indiai étterem gyöngyszemét, a fiatal Hassant, akinek különleges érzékenysége és tehetsége van az új ízek megalkotására. Mallory a szárnyai alá veszi a fiatal szakácsot. Két teljesen eltérő kultúrájú világ tökéletesen elegyedik ebben a gasztronómiai ízbombában.

A film elképesztően színes, telis-tele finomabbnál finomabb ételekkel, ahol az indiai és a francia konyha kulináris öröksége keveredik. Az élet ízei egy igazán szenvedélyes, a főzés és a fűszerek iránti szerelemmel teli film.

Neked is van egy jó francia recepted? Most díjazzuk!

A francia konyháról elsőre sokaknak csak a croissant, a finom borok és sajtok jutnak eszébe, pedig ennél jóval színesebb a gasztrokultúrájuk. Csőben sült ételeik, mártásaik és bársonyos krémleveseik is világhírűek, ilyenkor nyáron pedig még nehezebb ellenállni a könnyű francia tejpitének, a clafoutisnak.

Francia recepteket itt találtok

Neked is van egy nyerő francia főétel- vagy desszertkülönlegességed? Akkor neved be Az élet ízei receptversenyre, ahol értékes nyereményekkel lehetsz gazdagabb! A játék 2014. július 14-től egészen augusztus 10-ig tart, ahol meghatározott alkategóriákban nevezett desszert- és főételreceptek beküldését várjuk. A játékban résztvevő alkategóriák teljes listáját itt találod.

Játssz velünk, gyűjtsd a szavazatokat, és nyerj! Töltsd fel desszerted receptjét egy saját fotóval a belépéstkövetően a NoSalty.hu saját oldalán a„Beküldés" menüpontban, majd kattints a „Benevezek” gombra, és már kezdődhet is a verseny, ahol értékes nyeremények várnak rád!

Burgundi marharagu Hassan módra recept

A szakmai zsűri által kiválasztott receptek feltöltői a következő nyereményekkel lehetnek gazdagabbak:

  • 1. helyezett nyereménye: 2 fő részére szóló Chefparade főzőiskola voucher, egy negyedéves BBC GoodFood előfizetés és 2 személyes belépő Az élet ízei c.film premier előtti vetítésére
  • 2. helyezett nyereménye: Negyedéves BBC GoodFood előfizetés és 2 személyes belépő Az élet ízei c.film premier előtti vetítésére
  • 3. helyezett nyereménye: 10.000 ft értékű NoSalty Webshop ajándékcsomag és 2 személyes belépő Az élet ízei c.film premier előtti vetítésére

Mindezeken felül a legtöbb szavazatot kapó recept feltöltője 2 fő részére szóló Chefparade főzőiskola vouchert nyer és 2 személyes belépőt Az élet ízei c. filmre.

Szavazni is érdemesAz élet ízei receptverseny ételeire, hiszen 50 belépőjegyet sorsolunk ki a filmre, és további 3 db negyedéves BBC GoodFood előfizetést.

A játék szabályzatát itt találjátok

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek