Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundi marharagu Hassan módra

Burgundi marharagu Hassan módra
Burgundi marharagu Hassan módra
215 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Floyd Cardoz séf receptje, amelyet Az élet ízei című film inspirált. A ragu ekkor ideálisan se nem túl híg, se nem túl sűrű. Másnap még finomabb!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. A marhahús megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 4 evőkanál liszttel megszórjuk, alaposan összeforgatjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát.
  3. Közepes hőfokon mély fazékban megpirítjuk az olajon a bacont. Kiszedjük egy tálba, és félretesszük.
  4. Ugyanebben a fazékban, de már nagy lángon, megpirítjuk a marhát 3-4 adagban. Fontos, hogy egyszerre csak keveset tegyünk bele, hogy ne hűtse le az edényt! Világosbarna kérget pirítunk rá, egy tálba szedjük, és félretesszük.
  5. A vajat a megmaradt olajhoz adjuk, majd beletesszük a szegfűszeget, a babért, és rövid ideig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd 4-5 perc alatt megpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a hagymához a római köményt és a mustármagot, egy-két percig együtt pirítjuk, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát és a lisztet, elkeverjük, és beletesszük a paradicsompürét és a cukrot, és két percig főzzük.
  7. Hozzáadjuk a vörösbort és az alaplevet, és összeforraljuk.
  8. Beletesszük a marhahúst (a kicsöpögött levével együtt) és a bacont, és az egészet egy hőálló tálba öntjük. Rátesszük a fedelét, a sütőbe tesszük két és fél órára.
  9. A sárgarépát, a fehérrépát és a gyöngyhagymát olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt megpároljuk, és kiszedjük, félretesszük. Utána beletesszük a rókagombát, és szintén néhány perc alatt megpároljuk, majd a többi zöldséggel együtt a raguhoz adjuk.
  10. Visszatesszük a sütőbe, és további fél órát sütjük.
  11. Aprított petrezselyemmel és turbolyával megszórva, friss baguette-tel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 676
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben készült marhapörkölt, marharagu burgundi módra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HellaLiza
HellaLiza Wed, 2015-12-09 17:23

A bébirépát frissen hol lehet beszerezni ? /Esetleg mostanában/

730
marhahús 1.5 kg
olívaolaj 6 ek
vaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 6 csapott ek
bacon 15 dkg
szegfűszeg 5 db
fahéjrúd 1 db
babérlevél 3 db
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
gyömbér 1.5 ek
római kömény 1 ek
mustármag 1 ek
sűrített paradicsom 4 ek
barna cukor 2 ek
csípős fűszerpaprika 2 teáskanál
kakukkfű 4 szál
száraz vörösbor 3 dl
marha alaplé 6 dl
olívaolaj 1 ek
vaj 2 ek
bébirépa 400 g
fehérrépa 20 kis db
gyöngyhagyma 20 db
rókagomba 30 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
turbolya 0.5 csokor