Nyári lazacos, újkrumplis fogásunkkal elcsábítottunk, indiai fűszerekkel ismerkedtünk a múlt héten

A múlt héten igazi nyári tartalmakkal készültünk nektek: megismertettünk titeket a három leggyakoribb uborkafájával, megmutattunk, hogyan készítsetek mennyei cukkinis fogásokat, és elhoztuk nektek azt a desszertet, amit mindenképpen el kell készítenetek a szezon végén az utolsó szem eprekből.

  1. Így csökkentsd egy receptben a mennyiségeket sütéskor
    1.

    Így csökkentsd egy receptben a mennyiségeket sütéskor

    Sütnél egy kis sósat vagy valami kekszet, muffint, de a recept egy hadseregre számol, neked meg épp csak egy uzsonnányi adagra van szükséged? Mutatjuk, hogyan tudod könnyen átszámolni például a csészényi mennyiségeket grammra.

  2. Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb kedvencet
    2.

    Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb kedvencet

    A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!

  3. FŰSZERepben 1. rész – Ismerd meg és próbáld ki az indiai szubkontinens legjobb ízeit
    3.

    FŰSZERepben 1. rész – Ismerd meg és próbáld ki az indiai szubkontinens legjobb ízeit

    Fűszerek nélkül szomorú lenne az életünk. Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Adja magát, hogy az indiai szubkontinensen kezdjük utunkat.

  4. Lassan sütni, majd hűteni - Ettől lesz ez a nyári lazacos, újkrumplis fogás igazán frissítő
    4.

    Lassan sütni, majd hűteni - Ettől lesz ez a nyári lazacos, újkrumplis fogás igazán frissítő

    Na meg a friss kaportól. Egy hidegen és melegen is egyaránt tökéletes fogást mutatunk nektek, mely tökéletes nyáresti vacsora lehet.

  5. Pár hozzávalós, gyümölcsös házi jégkrém, amivel lehűtheted magad a kánikulában
    5.

    Pár hozzávalós, gyümölcsös házi jégkrém, amivel lehűtheted magad a kánikulában

    Ötvözzünk két fantasztikusan nyári dolgot: a jégkrémet és a friss gyümölcsöket. A végeredmény egy pár hozzávalós, hűsítő édesség, amit kényünk-kedvünk szerint alakíthatunk.

  6. Alaplé: így főzz könnyedén húslevest – gyorstalpaló kezdőknek és haladóknak
    6.

    Alaplé: így főzz könnyedén húslevest – gyorstalpaló kezdőknek és haladóknak

    Vasárnapi húslevest főzni kész életművészet, tökéletesen elkészíteni pedig igényel némi rutint. De nem feltétlenül kell túlkomplikálni a levesfőzést: néhány egyszerű trükkel már egészen egyszerűen is ízletes húsos levest pattinthatunk össze, ami remek bemelegítés az aranysárga, zsírpettyes húslevesek világa felé vezető úton.

  7. Ez a három leggyakoribb uborkafajta: erre használd őket
    7.

    Ez a három leggyakoribb uborkafajta: erre használd őket

    A nyár az uborkaszezon ideje, azonban a filmiparral szemben ez a szó itt pozitívum, az unalomhoz semmi köze. Hiszen rengeteg különböző fajtából válogathatunk, és mindegyik uborka másra képes a konyhában. Nézzük, mire!

  8. Zöld, sárga és lila gnocchit is főzhetsz, ha megszabadulsz a krumplitól
    8.

    Zöld, sárga és lila gnocchit is főzhetsz, ha megszabadulsz a krumplitól

    A krumpli és liszt házasságából születik az egyik legegyszerűbb tésztaétel, a gnocchi. Mind ismerjük, mind szeretjük, esetleg kicsit meg is unjuk egy idő után. Ha ez a helyzet, ideje feldobnunk valamivel az alapreceptet.

  9. Ezzel a különleges epres desszerttel búcsúztassuk el az idei szezont
    9.

    Ezzel a különleges epres desszerttel búcsúztassuk el az idei szezont

    Szép volt, jó volt, de sajnos már a végét járja az idei eperszezon. Búcsúztassuk el méltó módon, például ezzel az elegánsnak tűnő, de szörnyen egyszerű pohárdesszerttel!

  10. 27 csodásan nyári, színes-szagos fogás, amitől ez lesz a kedvenc évszakod
    10.

    27 csodásan nyári, színes-szagos fogás, amitől ez lesz a kedvenc évszakod

    A lecsón, töltött paprikán és karalábén, a lángoson vagy a borsólevesen túl is viríthatunk igazi, nyári, színes-szagos, friss és üde, újhullámos receptekkel, ötletekkel! Nagyon nyári szépségeket mutatunk most Nektek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek