Nyaralás előtti búcsúételek

Mielőtt külföldi túrára indulunk, érdemes a hazai ízekben elmélyülni kicsit, hogy legyen majd mire áhítozni a második héten és a hazafelé vezető úton.

Gombát a pörköltbe!

Gombás paprikás csirke

A paprikás csirke az egyik legjobb magyar étel. Ha gombát is főzünk bele, akkor meg egyszerűen zseniális. Kisfiam nemtetszését fejezte ki, amikor megtudta, hogy gomba is kerül a szószba. Mondanom sem kell, négyszer szedett magának, sőt a maradékot is befalta később. A „kalapos vendégről” pedig egyáltalán nem tett semmilyen említést.

Így szeretik a gyerekek a pörköltet >>

Gombás paprikás csirke

Házi nokedli nélkül viszont a paprikás csirke sem lenne az igazi, úgyhogy tonnaszám gyártom mellé. Ha megmaradna sem esünk kétségbe, hiszen csak ráütünk pár tojást és kész a könnyű vacsora. Friss fejes salátáért küldtem el a férjem, ám három zöldségesnél is hiába próbálkozott beszerezni, tehát uborkasaláta lett a csirke kísérője.

Gyerekzsúrok sztárételei >>

Töltött paprika

A töltött paprikát soha nem lehet megunni. Ilyenkor nyáron nagy adagban érdemes készíteni, több napig eláll és melegítve, ha lehet, még finomabb. Kiskoromban csak a tölteléket voltam hajlandó megenni, ma már semmi pénzért nem adnám oda senkinek a paprikámat!

A töltött paprika hozzávalói

Nagymamám receptjét csak részben módosítottam. Sertéshús helyett pulykával készítem és zellerlevéllel fűszerezem a tölteléket. Krumplit nem főzök mellé, hiszen van benne elegendő rizs. A sok-sok paradicsomszószra helyezem a hangsúlyt, hogy az utolsó gombóchoz is elegendő szósz maradjon.

Töltött paprika pulykából

Majdnem szalonnás tojásrántotta

Nagyon korán indulunk, reggelire már nem lesz időnk, pedig egy jó szalonnás tojásrántottával indítani a napot, az már valami! Helyette szendvicseket gyártottam, mindenkinek a saját ízlése szerint. A csomagba alma és banán is került. A szendvicsek kenése közben pedig arra gondoltam: de jó, hogy már ilyen nagyok, mindenki cipelheti a saját elemózsiás zacsiját!

Piknik a gyerekekkel >>

Jövő héten az újonnan megismert spanyol ízekről írok, addig is készítsünk hazait. Paprikás csirkét vagy töltött paprikát, az mindegy, a fő, hogy mindenki kedvét lelje benne!

Mit együnk a strandon? >>

Gréti

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...