Nyaralás előtti búcsúételek

Mielőtt külföldi túrára indulunk, érdemes a hazai ízekben elmélyülni kicsit, hogy legyen majd mire áhítozni a második héten és a hazafelé vezető úton.

Gombát a pörköltbe!

Gombás paprikás csirke

A paprikás csirke az egyik legjobb magyar étel. Ha gombát is főzünk bele, akkor meg egyszerűen zseniális. Kisfiam nemtetszését fejezte ki, amikor megtudta, hogy gomba is kerül a szószba. Mondanom sem kell, négyszer szedett magának, sőt a maradékot is befalta később. A „kalapos vendégről” pedig egyáltalán nem tett semmilyen említést.

Így szeretik a gyerekek a pörköltet >>

Gombás paprikás csirke

Házi nokedli nélkül viszont a paprikás csirke sem lenne az igazi, úgyhogy tonnaszám gyártom mellé. Ha megmaradna sem esünk kétségbe, hiszen csak ráütünk pár tojást és kész a könnyű vacsora. Friss fejes salátáért küldtem el a férjem, ám három zöldségesnél is hiába próbálkozott beszerezni, tehát uborkasaláta lett a csirke kísérője.

Gyerekzsúrok sztárételei >>

Töltött paprika

A töltött paprikát soha nem lehet megunni. Ilyenkor nyáron nagy adagban érdemes készíteni, több napig eláll és melegítve, ha lehet, még finomabb. Kiskoromban csak a tölteléket voltam hajlandó megenni, ma már semmi pénzért nem adnám oda senkinek a paprikámat!

A töltött paprika hozzávalói

Nagymamám receptjét csak részben módosítottam. Sertéshús helyett pulykával készítem és zellerlevéllel fűszerezem a tölteléket. Krumplit nem főzök mellé, hiszen van benne elegendő rizs. A sok-sok paradicsomszószra helyezem a hangsúlyt, hogy az utolsó gombóchoz is elegendő szósz maradjon.

Töltött paprika pulykából

Majdnem szalonnás tojásrántotta

Nagyon korán indulunk, reggelire már nem lesz időnk, pedig egy jó szalonnás tojásrántottával indítani a napot, az már valami! Helyette szendvicseket gyártottam, mindenkinek a saját ízlése szerint. A csomagba alma és banán is került. A szendvicsek kenése közben pedig arra gondoltam: de jó, hogy már ilyen nagyok, mindenki cipelheti a saját elemózsiás zacsiját!

Piknik a gyerekekkel >>

Jövő héten az újonnan megismert spanyol ízekről írok, addig is készítsünk hazait. Paprikás csirkét vagy töltött paprikát, az mindegy, a fő, hogy mindenki kedvét lelje benne!

Mit együnk a strandon? >>

Gréti

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek