Meglepetés a La Plaza étteremben!

A spanyol konyha szerelmeseként nagyon örültünk, hogy megkóstolhattuk a La Plaza étterem séfje, Ruben Aguliar Bel különleges nőnapi kreációját. Ma még ti is megkóstolhatjátok!

{ GALÉRIA = title:Ruben%20Aguilar%20Bel%2C%20a%20La%20Plaza%20s%C3%A9fje%20a%20n%C5%91napi%20men%C3%BCsor%20k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se%20k%C3%B6zben, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 }

A spanyol konyha és a spanyol éttermek szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon - ha a szemfüles gourmand spanyolos falatokra vágyik, több helyen is megtalálhatja számítását. A budapesti La Plaza étteremben például, amely az első olyan spanyol étterem, ahol a magasgasztronómiával ismerkedhet a vendég. Séfje, a fiatal valenciai Ruben Aguilar Bel számos Michelin-csillagos étteremben gazdagította tudását, sőt egy egész évet főzött át Kínában is. Specialitása tősgyökeres valenciaiként természetesen a paella, amelyet a La Plazaban is megkóstolhatunk, de mindent szívesen készít, aminek köze van a spanyol konyhához. A csapat, akivel együtt dolgozik, szintén spanyolajkúakból áll, így az ételek autentikusságához nem is férhet kétség. Mindemellett Reuben igyekszik megtalálni az arany középutat a helyiek ízlését, az alapanyagokat, a modern konyha kívánalmait, és a spanyol hagyományokat egyaránt figyelembe véve. Tipikus alapanyagokat, mint a spanyol sonkák és kolbászok, hazájából rendel, de a zöldséget-gyümölcsöt helyi termelőktől ő maga szerzi be.

Különleges nőnapi menüjét, amelyet március 8-án bárki megkóstolhat, ennek a szellemében állította össze. Welcome drinknek rózsa cava-t kaptunk, ezt követte az étvágykeltő, a sonka "cappuccino", majd az előétel, meleg libamáj almakrémmel, citrusos ginnel és borókabogyóval, a csodálatos főétel, rombuszhal sáfránykrémmel és sós királyrákkal, majd a desszert, a Bailey's sajttorta. Mi ma nemcsak, hogy végigkóstolhattuk a menüsort, de az elkészítését is végignézhettük, közben érdekes tanácsokat kapva a séftől. Aki kedvet kapott, de ma már nem ér oda, az se csüggedjen. Az étterem hasonló fogásokkal szolgál a hét minden napján, sőt, ha az idő jobbra fordul, a teraszon igényes tapas-kreációkat kóstolhatunk majd!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

A La Plaza étteremről bővebb információt itt találsz >>

A La Plaza étterem a facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek