Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Ma már számos különböző diéta létezik: Atkins, keto, paleo, mediterrán – és a sort még folytathatnánk, talán napokig. Emiatt pedig nem könnyű megtalálnunk azt, amelyik megfelel az igényeinknek, a szervezetünknek és az életmódunknak. Egy azonban biztos: a negatívkalóriás ételeket szinte bármelyik kiegészítéseként bátran fogyaszthatjuk. Elmagyarázzuk, miért!

A negatívkalóriás ételek olyan alapanyagok, amelyek képesek aktívan elősegíteni a súlycsökkenést.

Ennek oka, hogy az ilyen élelmiszerek megemésztése és feldolgozása a szervezet részéről több energiát igényel, mint amennyit beviszünk az elfogyasztásukkal.

És mint tudjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk – természetesen jól átgondolva, megtervezve –, akkor beindulhat a fogyás, ez a kalóriadeficit-elmélet alapja.

Most pedig, hogy mindenkinek meghoztuk a kedvét ezekhez az élelmiszerekhez, nézzük, melyek ezek!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több diéta:

Címlapról ajánljuk

További cikkek