Ma már számos különböző diéta létezik: Atkins, keto, paleo, mediterrán – és a sort még folytathatnánk, talán napokig. Emiatt pedig nem könnyű megtalálnunk azt, amelyik megfelel az igényeinknek, a szervezetünknek és az életmódunknak. Egy azonban biztos: a negatívkalóriás ételeket szinte bármelyik kiegészítéseként bátran fogyaszthatjuk. Elmagyarázzuk, miért!
A negatívkalóriás ételek olyan alapanyagok, amelyek képesek aktívan elősegíteni a súlycsökkenést.
Ennek oka, hogy az ilyen élelmiszerek megemésztése és feldolgozása a szervezet részéről több energiát igényel, mint amennyit beviszünk az elfogyasztásukkal.
És mint tudjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk – természetesen jól átgondolva, megtervezve –, akkor beindulhat a fogyás, ez a kalóriadeficit-elmélet alapja.
Most pedig, hogy mindenkinek meghoztuk a kedvét ezekhez az élelmiszerekhez, nézzük, melyek ezek!
Szerző: Szabó Anna
Még több diéta: