Ne feküdj le soha közvetlen evés után

Evés után rögtön elálmosodsz, és ha teheted, le is fekszel aludni? Most eláruljuk, miért nem a legjobb ötlet!

Az elfogyasztott ételek emésztése közben termelődő sav a gyomorban gyűlik össze. A gravitáció is segít abban, hogy ez a folyadék lefelé áramoljon - kivéve, ha lefekszünk, mert akkor bizony irányt válthat, és érintkezésbe kerülhet az emésztőrendszer érzékenyebb részeivel. Ebből aztán gyomorégés alakulhat ki, maró, kaparó érzést okozva a torokban és a mellkasban - írja a brightside.me.

Ha rögtön elalvás előtt teletömöd magadat, akkor az emésztési folyamat szundizás közben folytatódik, és szinte biztos, hogy nem lesz zavartalan a pihenésed. Az anyagcsere fázisában az elménk aktívabb, képtelenek vagyunk igazán mélyen aludni, és a fekvő helyzet miatt jelentkező esetleges gyomorégés is megzavarhatja a pihenésünket. Mindezek persze attól is függnek, hogy mit és mennyit ettünk.

via GIPHY

Lehetséges, hogy te is tapasztaltad már, hogy ha tele tömött hassal fekszel le aludni, akkor sokkal éberebben alszol, és esetleges rémálmok is gyötörnek az éjszaka folyamán. Ennek szintén az anyagcsere-folyamatok az okai. Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor ne együnk sokat lefekvés előtt, még akkor sem, ha egy kis szundikázásról van szó délután.

Hizlalhat is!

Azért is problémás lefekvés előtt enni, mert így a szervezetünknek nem marad elég ideje elégetni a bevitt kalóriákat. Ha pedig gyakran ismételjük ezt a rossz szokást, akkor a mérleg nyelve is elkezdhet egy idő után feljebb kúszni. A szakértők szerint, hogy elkerüljük ezeket kellemetlen mellékhatásokat, mindig hagyjunk az étkezés és a lefekvés között körülbelül három órát.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...