Nappaliból indított webshopot egy magyar pár, és meghódították egész Nagy-Britanniát

Hogyan hódította meg egy magyar pár a vegán piacot Nagy-Britanniában és a világon? Szántó Anna, a The Goodness Project társalapítója elmesélte nekünk.

Anna és párja több mint 10 éve élnek Londonban. Anna tanulni ment Nagy-Britanniába, barátja pedig világjáróként végül a brit fővárosban kötött ki. Most övék az ország egyik legnagyobb vegán webshopja, a The Goodness Project, ami világszerte kínál vegán, glutén-, laktózmentes és organikus termékeket.

„A céget 2013-ban alapítottuk. Az elején csak én dolgoztam, egyedül, majd a páromnak is sikerült otthagynia a munkahelyét” - mesél a kezdetekről Anna. A webshop ötlete a pár nappalijából indult, miután többször is előfordult, hogy a szupermarketekben járva nem találtak maguknak vegán termékeket. Öt évvel ezelőtt még nem volt annyi, csak tisztán növényi alapanyagokból készült termék a boltokban, mint most. Annáék kihasználták a piaci rést, és elindították a The Goodness Projectet.

Tudtad-e?

Nagy-Britanniában a növényi étrendet követők száma jelentősen nőtt az elmúlt években. Egy idei kutatás szerint a brit lakosság több mint 7 százaléka vegán, ami körülbelül 3,5 millió lakost jelent. A szigetországban jóval nagyobb a vegán termékek piaca, mint Magyarországon.

Mint minden startup, ők is kicsiben indultak, a nappalijukból. Az elején csak előfizetéses dobozokat árultak, különböző meglepetés termékekkel.A csapat mára már ötfős, és külső segítséget is kapnak a webes és marketinges munkákra.

„Az első pár hónapban havi 50 rendelésünk volt, most ennek a sokszorosát kell teljesítenünk”- magyarázza Anna. Vállalkozásuk évről évre bővült, ahogy növekedett a vegánok száma a szigetországban. Anna úgy gondolja, az embereket egyre jobban érdekli, hogy honnan származik az ételük:

„Hogyha egy kicsit jobban utánanéznek, hogy kerül az asztalukra az étel, akkor elgondolkoznak, hogy érdemes-e húst enni."

Szerencsére, ma már minden nagyobb, ismert márkának van vegán változata, így könnyebb dolguk van Annáéknak is a bevásárlásnál, termékbeszerzésnél.

Annáék webshopja széles választékkal várja a magyar vásárlókat is

A bővülő termékkínálatnak köszönhetően a The Goodness Project is folyamatosan növekedett, majd tavaly jött a nagy áttörés. Piacra dobták a vegán Baileyst, ami mentes mindenféle tejtermékektől. Két hónapig csak az ő webshopjukban, és a Whole Foodsnál lehetett kapni a terméket. A The Goodnes Project exkluzív forgalmazóvá vált.

Vegán receptek a Nosaltyról:

Ma már a meglepetéscsomagokon felül a vásárlók ki tudnak próbálni különböző termékeket, és ha tetszik nekik egy adott termék, akkor meg tudják vásárolni vagy a webshopban, vagy más boltban.

A legnépszerűbb termékek az édességek, mivel a britek nagyon édesszájúak- mondja Anna, hozzátéve, hogy a karácsonyi időszakban különösen népszerűek az ajándékcsomagok. A világ több országában lehet tőlük rendelni, szállítanak például Nigériába, Franciaországba, Németországba, Ausztráliába és Magyarországra is.

Annáéknak szerencsére könnyen ment a cégalapítás, de mint mondja, a növekedés már azért nehezebb volt. A Brexit sajnos az ő jövőjüket is beárnyékolja. Sok olyan termékük van, amely külföldről érkezik. A díszdobozokat Magyarországról szerzik be. Ha nem lesz szabad piac, akkor kénytelenek lesznek változtatni néhány dolgon.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...