4 tipp, hogy ne sírj hagymavágás közben!

Mindig érdekelt, hogy miért sírunk a hagymától, de legfőképpen az, hogy hogy szüntethetném vagy előzhetném meg. Mert baromi idegesítő, valljuk be!

Én azon kevesek közé tartozom - a fentiek ellenére - , akik szeretnek hagymát aprítani. Megvan a praktikám is hozzá, és valamiért élvezem. Igen, a szagát is. Viszont a sírás, na az elmaradhatna. Mint megtudtam, ilyenkor szulfinsav kerül a levegőbe, ettől jönnek a könnyek, de a hagyma jellegzetes csípős-pikáns íze is ennek köszönhető, szóval meg kell szoknunk. Az alábbi videón a jókiállású fiatalember elmondása szerint a 3 fő módszer, amivel elkerülhetjük, hogy 10 éves kisgyerek mintájára bömböljünk pörköltfőzés előtt, a következő:

1. Tároljuk a hűtőben a hagymát felvágás előtt - a hideg lefogja a gázokat.

2. Vagy merítsük felvágás előtt a fejet jeges vízbe.

3. Esetleg mártsuk a hagymát szintén egészben, héjastul forró vízbe - ettől természetesen a textúrája is megváltozik.

4. Végül vehetünk a szánkba egy szelet kenyeret is. Elvileg ekkor elmarad a bőgés - nekem ez a rész a kedvencem, viccesen beszél tele szájjal.

Lássuk:

Ezt láttad már?

Ilyen gyors hagymaaprítást még sose láttál!

(via CHOW, címlapfotó: dollen/Flickr)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...