4 tipp, hogy ne sírj hagymavágás közben!

Mindig érdekelt, hogy miért sírunk a hagymától, de legfőképpen az, hogy hogy szüntethetném vagy előzhetném meg. Mert baromi idegesítő, valljuk be!

Én azon kevesek közé tartozom - a fentiek ellenére - , akik szeretnek hagymát aprítani. Megvan a praktikám is hozzá, és valamiért élvezem. Igen, a szagát is. Viszont a sírás, na az elmaradhatna. Mint megtudtam, ilyenkor szulfinsav kerül a levegőbe, ettől jönnek a könnyek, de a hagyma jellegzetes csípős-pikáns íze is ennek köszönhető, szóval meg kell szoknunk. Az alábbi videón a jókiállású fiatalember elmondása szerint a 3 fő módszer, amivel elkerülhetjük, hogy 10 éves kisgyerek mintájára bömböljünk pörköltfőzés előtt, a következő:

1. Tároljuk a hűtőben a hagymát felvágás előtt - a hideg lefogja a gázokat.

2. Vagy merítsük felvágás előtt a fejet jeges vízbe.

3. Esetleg mártsuk a hagymát szintén egészben, héjastul forró vízbe - ettől természetesen a textúrája is megváltozik.

4. Végül vehetünk a szánkba egy szelet kenyeret is. Elvileg ekkor elmarad a bőgés - nekem ez a rész a kedvencem, viccesen beszél tele szájjal.

Lássuk:

Ezt láttad már?

Ilyen gyors hagymaaprítást még sose láttál!

(via CHOW, címlapfotó: dollen/Flickr)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...