Készíts te is tökéletes héjában sült krumplit...karatemozdulatokkal!

Napi Tippünk tárgya ismét a héjában sült krumpli, de ezúttal egy igencsak extrém elkészítési módot hoztunk hozzá, ami nem mástól, mint az ismert gasztroszerzőtől, Nigel Slatertől származik.

A héjában sült krumpli igazi komfortkaja, amit ízlésed és kedved szerint ezerféleképpen ízesíthetsz és variálhatsz. Ezekben a szürke téli napokban igazán melengető finomság, amit ráadásul elkészíteni is borzasztó könnyű. Nigel Slater gasztroíró, szerző szerint pedig van egy trükk, amivel könnyedén elérhetjük a tökéletes textúrát.

Készíts te is karatemozdulatokkal tökéletes héjában sült krumplit

A titkos művelet pedig nem más, mint egy karateütés

Igen, jól hallottad. Na persze nem kell fekete övesnek lenned ahhoz, hogy alkalmazni tudd ezt a módszert. Nemrég a bio zöldségboxok kiszállításával foglalkozó Riverford egy Instagram-videóban osztotta meg a világgal a trükköt, amire Nigel Slater esküszik, ha héjában sült burgonyáról van szó, és ennél egyszerűbb nem is lehetne.

A tenyered élével üss rá a konyharuhába tekert krumplira. Amire ügyelni kell, hogy utána érdemes gyorsan kicsomagolni a krumplit, és kiengedni a gőzt, így lesz igazán puha és habos.

A videóban egyébként az is elhangzik, hogy akár még azt is meg lehet csinálni, hogy egy konyharuhába bugyolálva párszor hozzávágod a konyhapulthoz a krumplit. Úgy tűnik, az igazán puha héjában sült krumpliért be kell vetni egy kis erőszakot!

A végeredmény igencsak ízletes, és ha megkoronázod a kedvenc feltéteiddel, babbal, sajttal, gombával, egy igazán laktató fogást kapsz.

Még néhány tipp a héjában sült burgonyához

A számtalan burgonyafajta közül erre a célra a Russet a legjobb választás, mivel vastag a héja, és magas a keményítőtartalma. Valószínűleg felhasználás előtt alaposan le kell mosni és súrolni, de megéri!

Ügyelj arra, hogy alaposan megszárítsd őket, mert a száraz héj = ropogós héj.

A legfőbb tipp pedig, amit érdemes mindig betartanod, ha héjában sült burgonyát készítesz, az az, hogy ne felejts el sütés előtt villával pár lyukat szúrni bele. Senkinek sincs szüksége arra, hogy felrobbantott krumplit kelljen el a sütőből kitakarítania.

Forrásunk volt.


Még több konyhai trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!