Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A tökéletes héjában sült krumpli elkészítésének biztos módja

A héjában sült töltött burgonya szuper vendégváró fogás, de a hideg estéken is melegséggel tölti fel az otthonod. Megmutatjuk, hogyan készítsd el a tökéletes alapot!

Tökéletesen ropogós krumplit készíteni egészen egyszerű, főleg, ha betartod az alábbi lépéseket!

  1.  Először is válaszd a megfelelő krumplit. Vásárolj sütéshez alkalmas fajtát (a legjobb a russet burgonya!) Legyen nagyjából 6-7 cm hosszú. A legjobb, ha az egyes szemek kényelmesen elférnek a tenyeredben, és mentesek a rügyektől.
  2. Alaposan mosd meg a krumpli héját, majd szárítsd meg. Mivel itt a héját is megeszed a burgonyának, ezért egy zöldségkefével alaposan tisztítsd meg, de fontos ügyelni arra, hogy utána teljesen megszáradjon, mivel így sül majd meg rendesen a sütőben – párolódás helyett.
  3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra! Itt még nem lesz szükséged sütőpapírra, mert ebben az esetben közvetlenül a sütőrácson fogod megsütni a krumplikat. Éppen ezért figyelj, hogy tiszta legyen, vagy legfeljebb fóliát tegyél rá.
  4.  Villával vagy egy kés hegyével szurkáld meg a krumplikat.
  5. Helyezd sütőrácsra őket, majd tedd a sütőben közepére az egészet, és süsd 50 percig, míg a héjak ropogósak lesznek, és a kés hegyét könnyedén bele tudod nyomni a krumpliba.
  6. Tedd ki a burgonyákat hűlni, közben pedig állítsd a sütődet roston sütésre. Amíg a sütő felmelegszik, addig a burgonyáknak le kell hűlniük annyira, hogy kézzel is meg tudd fogni őket, de ha biztosra akarsz menni, akkor használj kesztyűt.
  7. Hosszában vágd ketté a burgonyákat, és egy kanállal szedd ki a belsejüket. Nem kell egészen a héjáig kikanalaznod őket, de nagyrészt távolítsd el a belsejét. Később ezt felhasználhatod más fogásokhoz, például gnocchit is készíthetsz belőle.
  8. A héjakat tedd egy sütőpapírra egymástól egyenlő távolságra, és kend meg a belsejüket vajjal. Helyette használhatsz sütőolajspray-t, ghít, szőlőmagolajat, a lényeg, hogy valamilyen zsiradékkal könnyedén, de teljes egészében kend be a krumplikat. Bármit is használsz, sózd és borsozd meg, majd fordíts rajtuk egyet, és ismételd meg a folyamatot a héjával is.
  9. Süsd héjával felfelé a krumplikat roston 2-3 percig. Figyelj oda, mert a vaj pillanatok alatt meg tud égni.
  10. Fordítsd meg őket, majd süsd további 2-3 percig. Csak annyi kell, hogy a tetejük egy kicsit ropogós és barna legyen, így amint látod, hogy ez megvan, vedd ki őket.
  11.  Ezután töltsd meg a választásod szerinti töltelékkel a héjakat, és további 4-5 percig süsd tovább. Ekkor még ne tedd rá az olyan hozzávalókat, mint a tejföl vagy bármi más, ami teljesen elolvadna, ezeket hagyd az utolsó pillanatra, és inkább használj különböző sajtokat, főtt húsokat, és más testes összetevőket, amelyeknek jót tesz egy kis hő.
  12. Vedd ki a sütőből a kész krumplikat, és koronázd meg további feltétekkel. Itt már nyugodtan használhatsz tejfölt, káposztát, kaviárt vagy bármilyen más, érzékenyebb összetevőt.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!