Így készíthetsz kívül ropogós, belül eszméletlenül puha héjában sült krumplit
A tökéltetes héjában sült krumplihoz nem kell sok minden, elég csupán egy jó módszer, és a köreted belül elképesztően puha, kívül pedig nagyon ropogós lesz!
Héjában sült
krumplit nem valami nagy ördöngösség otthon készíteni, tökéletesíteni azonban mindig lehet a receptet, még akkor is, ha már megvan a jól bevált módszerünk. Van, aki a megszurkált krumplit néhány percre bedobja a
mikróba puhulni, vagy fóliába bebugyolálva bedobja a sütőbe (egy kerti grillezésnél könnyebb megoldást el sem tudnánk képzelni),
az angoloknak azonban van egy jól bevált, nagyon egyszerű praktikája.
Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a jacket potato-t, vagyis a kabátjában sült krumplit!
A jacket potato sütőben készül, ebben az esetben viszont nem lesz szükségünk fóliára, csak egy késre és egy jól befűtött sütőre.
Először is, próbálj meg azonos méretű
krumplikat összeválogatni, ez a sütés szempontjából lesz fontos. Mosd meg a krumplikat, ha van rá lehetőség, egy tiszta, erre a célra használt
körömkefével menj át a krumpli héján, ezzel is jobban megtisztítva a zöldséget. A krumplikba vágj egy kereszt formát (ne túl mélyen, de azért a kés élét legalább fél centi mélyen vágd bele). A bevágás által sütés közben ki tudja engedni a benne felgyülemlett gőzt, puhább lesz a belseje.
Ezeket is próbáld ki: