A burgonyás lángos a lángosok között is királynőnek számít: mi tehetné még finomabbá az örök kedvenc, olajban sült lepényünket, mint a tésztába reszelt/tört főtt krumpli? Na jó, talán a fokhagyma meg a tejföl. Meg a rengeteg sajt.
A lényeg, hogy tényleg kifejezetten jól áll az olajban sült, puha kelt tésztának a keményítőben gazdag főtt krumpli, hiszen:
- kívül ropogósabb, belül pedig foszlósabb állagot kap tőle
- a burgonyától jobb lesz a tartása is
- sütésnél nem fog szétesni a lángosunk, mert a krumpli összetartja
Na de hogyan adjuk hozzá a krumplit a tésztához?
Természetesen egy-két fortély nem maradhat el, ha nekiállunk lángost sütni, ráadásul burgonyásat:
1.) Héjában főzzük a burgonyát
így veszi fel a legkevesebb plusz vizet, ami jól jön, mert ha a lángostésztánk túl vizes, fröcsögni fog sütéskor, és nem lesz elég ropogós a végeredmény sem.
2.) Hűtsük ki a burgonyát, mielőtt a tésztához adjuk
Ne forrón adjuk a tésztához a reszelt/áttört krumplit, mert tovább fog tőle kelni a tészta, sőt, túl is kelhet + jóval könnyebb a főtt krumplit megfogni és hámozni, ha kihűlt.
Extra tipp: a lágy, ragadós lángostésztát mindig olajjal kikent edénybe helyezd, úgy keleszd a duplájára!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Hasznos konyhai tanácsokat leshetsz el innen is: