Burgonyás lángos: így add a tésztához a krumplit, különben nem sül tökéletesre

A burgonyás lángos a dobogós helyezettünk, ha a lángosok univerzumáról van szó - igaziból bármi, amit krumplival turbózunk, csak jó lehet, a rápakolt tejföl és sajt pedig csak ráadás. Na de hogy adjuk a burgonyát a lángos tésztájához sütés előtt? Napi Tippünk segít!

A burgonyás lángos a lángosok között is királynőnek számít: mi tehetné még finomabbá az örök kedvenc, olajban sült lepényünket, mint a tésztába reszelt/tört főtt krumpli? Na jó, talán a fokhagyma meg a tejföl. Meg a rengeteg sajt.

Hűtsük ki a burgonyát, mielőtt a tésztához adjuk

A lényeg, hogy tényleg kifejezetten jól áll az olajban sült, puha kelt tésztának a keményítőben gazdag főtt krumpli, hiszen:

  • kívül ropogósabb, belül pedig foszlósabb állagot kap tőle
  • a burgonyától jobb lesz a tartása is
  • sütésnél nem fog szétesni a lángosunk, mert a krumpli összetartja

Na de hogyan adjuk hozzá a krumplit a tésztához?

Természetesen egy-két fortély nem maradhat el, ha nekiállunk lángost sütni, ráadásul burgonyásat:

1.) Héjában főzzük a burgonyát

így veszi fel a legkevesebb plusz vizet, ami jól jön, mert ha a lángostésztánk túl vizes, fröcsögni fog sütéskor, és nem lesz elég ropogós a végeredmény sem.

2.) Hűtsük ki a burgonyát, mielőtt a tésztához adjuk

Ne forrón adjuk a tésztához a reszelt/áttört krumplit, mert tovább fog tőle kelni a tészta, sőt, túl is kelhet + jóval könnyebb a főtt krumplit megfogni és hámozni, ha kihűlt.

Extra tipp: a lágy, ragadós lángostésztát mindig olajjal kikent edénybe helyezd, úgy keleszd a duplájára!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos konyhai tanácsokat leshetsz el innen is:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek