Neked is szükséged van az életedben a habosított barna vajra

Napi Tippünkben megmutatjuk, hogy még a barna vajat is lehet tovább fokozni.

Vaj, csak még jobb. Röviden így lehet összefoglalni a barna vaj lényegét, amivel legtöbbször sütemények receptjében találkozhattál vele, és lényegében a vaj karamellizálását jelenti. A folyamat rendkívül egyszerűen indul, de odafigyelést és precizitást igényel a megfelelő kivitelezése. Lényegében egy fazékban lassan, alacsony hőmérséklet mellett kell melegíteni a vajat, hogy megkapjuk azt az édes, diós-mogyorós ízű barnított vajat végeredményként, azonban, ha a kelleténél csak egy pillanattal is tovább melegítjük, akkor egyszerűen odaég a vaj, és arra senkinek nincs szüksége. Ezt a karamellizált zsiradékot aztán számtalan ételben fel lehet használni a plusz ízélmény érdekében.

Neked is szükséged van az életedben a habosított barna vajra

Már önmagában a barnított vaj egy nagyon jó találmány, ám nemrég szembe jött velünk egy videó a TikTokon, amiben egy szakács osztott meg egy tippet, amivel még tovább fokozták az élvezetet. Margie Nomura a videóban arról mesél, hogy az egyik első étteremben, ahol dolgozott, a habosított barnított vaj a menü állandó pontja volt, nem vehették le az étlapról, mert annyira szerették a vendégek.

@margie_nomura Butter. But make it Whipped brown butter. #butter #buttertok #brownbutter #fyp #cookwithme #cooking #asmr ♬ Collide (sped up) - Justine Skye

De nemcsak beszél róla, hanem meg is mutatja, hogy készül a felhabosított barna vaj, amit aztán a pirítósra ken.

Először minden úgy indul, mint a mezei barna vaj esetében, azonban ezt követően egy jégkockákkal töltött tálba tesz egy másik tálat, amibe beletölti a kész barna vajat, és habverővel lassan elkezdi felverni az aranyszínű folyadékot.

Közben szór bele egy nagy csipet sót, majd egészen addig habosítja, amíg lényegében egy kenhető krémet nem kap. Már a színe és az állaga alapján is egyértelmű, hogy mennyire lágy és ízletes lehet ez a felvert barna vaj. Kicsit melós, de garantáltan megéri a fáradozást.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek sokat segíthetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.