Neked is feltűnt már, hogy a gyümölcsöknek felvágva mintha még jobb lenne az ízük, mint egészben harapva? Ha igen, akkor nyugodj meg, nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, és magyarázat is létezik rá, nem is egy!
A Canadian Journal of Dietetic Practice and Research című folyóiratban közzétett 2008-as felmérés szerint a megkérdezett dietetikusok fele úgy vélte, hogy a frissen vágott gyümölcsök ízükben nem különböznek az egész gyümölcstől. Tehát a végeredmény 50-50 százalék lett, de ez az arány azt jelzi, hogy ha nem is mindenkinek, de sokaknak jobban ízlik felvágva a gyümölcs, tehát egyáltalán nem marginális tapasztalásról van szó. Négy oka is lehet ennek.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További furcsán izgalmas ízek várnak rád: