Elég a sütikből – Így használd az őszibarackot sós ételekben

Az őszibarack egy olyannyira édes és lédús alapanyag, hogy azonnal desszertekre, süteményekre gondolunk, amikor meglátjuk. Pedig ugyanezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy sós ételekben is bevessük.

Érdekes, milyen határozott vonalak mentén akarjuk elválasztani fejben az édes és sós ízeket, miközben ez a világ egyáltalán nem ennyire fekete-fehér. Abszolút van átjárás a két ellenpólus közt, sőt, kifejezetten ajánlott néhanapján átkalandozni a túloldalra. Ilyenkor persze olyan alapanyagokat kell magunkkal vinnünk, amelyek kiállják a drasztikus ízpárosítás próbáját: például az őszibarackot, amit a sütemények közül kiragadva elhelyezhetünk salátákban, húsételek mellett, és megannyi más, határozottan sós környezetben. Lássuk az őszibarack átlényegülését!

Nézd meg galériánkban az őszibarack sós felhasználási módjait!

Receptek a sós-édes kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a nyári tartalmak is csak rád várnak:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.