Ezzel a technikával mentsd meg a csirkeszárny egészét

A csirkeszárny méltó felhasználása egészen egyszerű, ha nem trancsírozzuk szét a csirke ezen részét. Napi Tippünkben megmutatjuk, mi az a technika, amivel már tálalás előtt is gusztusosan fog kinézni ez a ropogtatnivaló.

A csirkeszárny egy kissé alulértékelt része a csirkének, mert kevés hús van rajta, viszont pont a csonthoz közeli elhelyezkedése miatt sokkal intenzívebb ízeket képes produkálni, ha jól van elkészítve. Viszonylag olcsó, és akik szeretnek kézzel enni, azoknak igazi mennyország. Ahhoz, hogy ne menjen kárba a csirkeszárny egyik része sem, mindössze jó helyen kell szétválasztani ezeket.

A csirkeszárny részeinek szétválasztásával minden egyes porcikáját megmenthetjük. A comb felőli húsos részt, a szárny alsó részét és a hús nélküli, csontos végét is. Ez utóbbiból érdemes alaplevet főzni, mert nagyon ízletes. Egyszerű feladat és semmilyen speciális eszközre nincs szükség. Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan csináld a csirkeszárny szétválasztását.

Ezekre az eszközökre lesz szükséged:

papírtörlő, műanyag vágódeszka, éles kés, 3 db tál.

Az első lépés, hogy a törljük szárazra a csirkeszárnyat, és bőrével lefelé helyezzük a vágódeszkára. Az ízületek kitapintásához simítsuk végig az ujjunkat.

Az egyik ilyen ízület a húsos rész és a szárny alsó része között fekszik, a második a szárny alsó része és a csúcsa között.

Ezen a ponton egy kissé göbös felületet találunk, és ez az a pont, ahol óvatosan be kell vágni.

A második lépés, hogy tartsuk stabilan a szárnyat, és illesszük a pengét az első ízülethez (ott ahol a húsos rész és a két lapos rész találkozik). Ezen a ponton határozottan vágjuk végig a szárnyat.

Az utolsó feladat, hogy a lapos, csontos részt leválasszuk a végétől. Ehhez a korábban már bemetszett részhez visszatérve válasszuk le teljesen. A három különböző darabot tegyük külön tálakba, és folytassuk a maradék csirkeszárnyakkal a bemutatott technikával. Ezután már csak a fűszerezés és a sütés jön.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!