Ezzel a technikával mentsd meg a csirkeszárny egészét

A csirkeszárny méltó felhasználása egészen egyszerű, ha nem trancsírozzuk szét a csirke ezen részét. Napi Tippünkben megmutatjuk, mi az a technika, amivel már tálalás előtt is gusztusosan fog kinézni ez a ropogtatnivaló.

A csirkeszárny egy kissé alulértékelt része a csirkének, mert kevés hús van rajta, viszont pont a csonthoz közeli elhelyezkedése miatt sokkal intenzívebb ízeket képes produkálni, ha jól van elkészítve. Viszonylag olcsó, és akik szeretnek kézzel enni, azoknak igazi mennyország. Ahhoz, hogy ne menjen kárba a csirkeszárny egyik része sem, mindössze jó helyen kell szétválasztani ezeket.

A csirkeszárny részeinek szétválasztásával minden egyes porcikáját megmenthetjük. A comb felőli húsos részt, a szárny alsó részét és a hús nélküli, csontos végét is. Ez utóbbiból érdemes alaplevet főzni, mert nagyon ízletes. Egyszerű feladat és semmilyen speciális eszközre nincs szükség. Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan csináld a csirkeszárny szétválasztását.

Ezekre az eszközökre lesz szükséged:

papírtörlő, műanyag vágódeszka, éles kés, 3 db tál.

Az első lépés, hogy a törljük szárazra a csirkeszárnyat, és bőrével lefelé helyezzük a vágódeszkára. Az ízületek kitapintásához simítsuk végig az ujjunkat.

Az egyik ilyen ízület a húsos rész és a szárny alsó része között fekszik, a második a szárny alsó része és a csúcsa között.

Ezen a ponton egy kissé göbös felületet találunk, és ez az a pont, ahol óvatosan be kell vágni.

A második lépés, hogy tartsuk stabilan a szárnyat, és illesszük a pengét az első ízülethez (ott ahol a húsos rész és a két lapos rész találkozik). Ezen a ponton határozottan vágjuk végig a szárnyat.

Az utolsó feladat, hogy a lapos, csontos részt leválasszuk a végétől. Ehhez a korábban már bemetszett részhez visszatérve válasszuk le teljesen. A három különböző darabot tegyük külön tálakba, és folytassuk a maradék csirkeszárnyakkal a bemutatott technikával. Ezután már csak a fűszerezés és a sütés jön.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...