Csirkeszárny-variációk

A csirke repülésre nem alkalmas piciny szárnyairól ritkán szól a gasztro-fáma, pedig nagyszerű sülteket készíthetünk belőle.

Legkisebbjeink először a csirkemellből készült fogásokkal ismerkednek meg. Mi már túl vagyunk ezen a szakaszon. Az én gyerekeim konkrétan a fejemre nőttek. Minap a sarki kisközértben dolgozó lány úgy illetett minket, amikor lányommal belibbentünk hozzá, hogy "már leeszi a galuskát a fejéről a gyermek". Náluk, Mikepércsen, ugyanis ezt így mondják. Nagyon örültem a gasztrovonatkozású mondásnak, és jól elkértem tőle, most pedig megosztom itt az oldalon, ahogy múltkor a korábbi gyűjtéseimet.

Ázsiai csirkeszárnyak recept

Szóval nálunk már bőszen készíthető marhasült, fűszeres pörkölt és akár ázsiai ihletésű csirkeszárny. Ez utóbbi alapanyagot azonban ritkán veszem, nem is tudom, milyen elgondolásból. Talán azért, mert kevésbé divatos része a csirkének, és küllemre is megnyerőbb egy sült csirkemell, mint egy szárny. Hja, és azt ki ne hagyjam a sorból, hogy szeretek biztosra menni. Amikor négy gyerek ül az asztalnál, akkor nagyon nehéz olyan ételt eléjük tenni, amit mindenki szeret. Éppen ezért fogtam bele a csirkeszárny-megszerettetési projektbe.

Egy időben, ha egy étterem trendi akart lenni, biztosan szerepet az étlapján barbecue csirkeszárny. A legfinomabbat szerintem az Emke Szállónál adták, abban a hatalmas nagy amerikai étteremben. Ez már idejét múlta, gondoltam, úgyhogy a mostani kedvenccel, az ázsiai ízekkel kezdtem a feladatot. Nincs annál egyszerűbb, mint egy jó pácot készíteni, beleforgatni a husit, aztán a sütő elvégzi helyettünk a csodát.

Ázsiai csirkeszárnyak recept

Tipp

Ha biztosra szeretnénk menni, tehetünk a tepsibe pár kisebb combot is, így aki nem szereti a szárnyat, annak is lesz lehetősége jól lakni.

Ramsay-féle fűszeres csirkeszárnyak recept

Második alkalommal egyik kedvenc, szókimondó fickóm, Gordon Ramsey fűszeres csirkeszárny-variációját tettem a családi vacsoraasztalra. Imádom, hogy nem hosszú húscsipesszel nyúlkál a keverőtálban - fogja, és csupasz kézzel, gyakorlott mozdulatokkal átforgatja a páclében a darabokat. Ezelőtt sok más receptet végigolvastam vagy megnéztem filmen. Lesz még kedvencem, amit elkészítek majd. A módszerem bevált: a gyerekek megkedvelték a ropogós vagy éppen ragacsos csirkeszárnyakat, így nem lesz más választásom!

Ramsay-féle fűszeres csirkeszárnyak recept

Tipp

Van, aki levágja a szárnyak végeit, mert hamar megéghetnek. Aki viszont nem fél tőle, mint én, az ne tegye, mert fantasztikus ropogós lesz, és elrágcsálhatjuk az egészet.

Jövő héten citromos sütiket készítek abból az alkalomból, hogy kezdődik a suli, és belefogtunk a felkészülési időszak vitaminkúrájába. Még az édességekbe is vitamint csempészünk. Addig is ízlelgessük, fűszerezzük a csirkeszárnyakat kedvünkre!

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek