Már 30 ezer forint sem elég egy nagybevásárlásra

A folyamatosan emelkedő élelmiszerárak mellett egyre drágább a családosok nagybevásárlása.

A Privátbankár ezúttal is elkészítette az Árkosár-felmérését, melynek már 15 éves múltja van. Legutóbbi felmérésükből kiderül, hogy augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedés van jelen. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt 30 százalékkal kell többet fizetnünk a boltokban egy nagybevásárlásnál. Azonban most először történt meg, hogy 30 ezer forintnál is többet kellett költeni a 30 termékből álló Árkosarukra.

Már 30 ezer forint sem elég egy nagybevásárlásra

A Privátbankár augusztus 2-án három üzletet járt végig (Auchan, Interspar, Tesco) és mindenhol megnézték, miként alakult az Árkosár tartalmának összege.

Megállapították, hogy az Auchanban 0,8 százalékkal olcsóbb lett augusztusra, az Interspar 0,6 százalékkal drágább, a Tesco pedig 1,8 százalékkal drágább.

Egy évvel ezelőtt a kosárban lévő termékekért még 23 ezer forintot fizettek, így általánosságban közel 7 ezer forinttal került többe a tartalma idén.

A sajtok 114 százalékkal lettek drágábbak, a kenyerekért pedig 102 százalékkal kérnek többet, mint egy éve. A dobogóra még a krumpli is felfért 93 százalékos árnövekedéssel. A sokkoló listát az áremelkedésekről itt találjátok.

Forrásunk volt.


Még több az áremelkedésről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek