4 mozgásforma, amivel több kalóriát égethetsz el, mint a futással

Nem kell kétségbeesni, ha nem megy a futás, ugyanis rengeteg más mozgásforma létezik, amikkel ráadásul több kalóriát is elégethetsz!

Bár a futás az egyik legkönnyebben kivitelezhető mozgásforma, hiszen lényegében csak egy jó futócipőre van szükséged hozzá, sokak számára mégsem ez a megfelelő sport. Ennek persze sok oka lehet, de ezt most nem kezdenénk el boncolgatni. Ettől függetlenül sajnos be kell, hogy valljuk, a futás remek kardió, amivel egy 65 kilós ember 30 perc alatt akár 390 kalóriát is elégethet. Szerencsére van jó néhány olyan sport, amelyekkel több kalóriát égethetsz el, mint a futással, és talán szerelem is kialakulhat köztetek.

Spinning

Ez a magas intenzitású sport, ami nagyon hasonlít a kerékpározásra, optimális tartományban tartja a pulzusszámunkat, amivel azonnal beindul a zsírégetés. Egy hatvan kilós személy 60 perc alatt akár 700 kalóriát is elégethet vele.

60 perc alatt akár 700 kalóriát is elégethetünk

Sqash

A fallabda remek páros sport, amivel nemcsak a kalóriákat gyilkolhatod, de a kezdetekben igen sok nevetést is köszönhetsz neki. Emellett javítja a vérkeringést, valamint az állóképességet is. És a számok? Óránként akár 680 kalóriát is elégethetsz vele, de ez függ attól, milyen intenzitással csinálod.

Ezt a sportot akár a legjobb barátoddal is űzheted

Úszás

Végre egy ismerős sport! Ez úszás azért kitűnő választás, mert a nagyobb túlsúllyal rendelkező emberek is könnyedén belevághatnak, hiszen kíméli az ízületeinket. Egy 70 kilós ember átlagosan 400 kalóriát éget el egy fél óra alatt vele.

4 mozgásforma, amivel több kalóriát égetsz el, mint a futással

Ugrókötelezés

Tökéletes állóképesség-fejlesztő és zsírégető sport, azonban ezt inkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen mozogtak eddig is. Ez a sport ugyanis nagyon erős intenzitású, így gyorsan elmehet azoknak a kedve, akik kezdők. Egy 75 kilós ember egy perc alatt 14 kalóriát is elégethet, ez fél óra esetén akár 420-ra is felkúszhat.

Akár 14 kalóriát is elégethetünk egy perc alatt

Még több mozgás:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek