Mire jó a zsebsárkány?

A zsebsárkány, más néven karamellizáló pisztoly a gyerekek nagy kedvence - legalábbis a Konyhafőnök szerint. 11 creme bruléet hoztunk, amikhez mindenképp használnunk kell!

A fura konyhai masina, a gázgyújtóhoz hasonlatos karamellizáló pisztoly, népszerűbb nevén zsebsárkány csak pár éve került be a konyháinkba. Az erős tüzet generáló, gombnyomásra, gázzal működő, utántölthető konyhai eszköz ideális cukor karamellizálására, mályvacukor olvasztására, sajtok folyóssá tételére, sültek bőrének ropogóssá tételére. Használhatjuk bárhol, ahol kis felületen akarunk valamit hirtelen melegíteni. Sütésre, főzésre pont nem alkalmas, bár a Konyhafőnök mai adásában az egyik kis versenyző a nem teljesen átsült húst szerette volna befejezni a segítségével. Kedves ötlet, de erre pont nem alkalmas. Mi most 11 creme bruléet hoztunk nektek - hiszen az égetett cukorral tálalt francia desszert volt az, ami megismertette velünk azt a konyhai eszközt, amit a gyerekek bármikor szívesen használnának!

Tudj meg még többet a Konyhafőnök Juniorról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...