Mire jó a zsebsárkány?

A zsebsárkány, más néven karamellizáló pisztoly a gyerekek nagy kedvence - legalábbis a Konyhafőnök szerint. 11 creme bruléet hoztunk, amikhez mindenképp használnunk kell!

A fura konyhai masina, a gázgyújtóhoz hasonlatos karamellizáló pisztoly, népszerűbb nevén zsebsárkány csak pár éve került be a konyháinkba. Az erős tüzet generáló, gombnyomásra, gázzal működő, utántölthető konyhai eszköz ideális cukor karamellizálására, mályvacukor olvasztására, sajtok folyóssá tételére, sültek bőrének ropogóssá tételére. Használhatjuk bárhol, ahol kis felületen akarunk valamit hirtelen melegíteni. Sütésre, főzésre pont nem alkalmas, bár a Konyhafőnök mai adásában az egyik kis versenyző a nem teljesen átsült húst szerette volna befejezni a segítségével. Kedves ötlet, de erre pont nem alkalmas. Mi most 11 creme bruléet hoztunk nektek - hiszen az égetett cukorral tálalt francia desszert volt az, ami megismertette velünk azt a konyhai eszközt, amit a gyerekek bármikor szívesen használnának!

Tudj meg még többet a Konyhafőnök Juniorról itt!

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...