A 4 legjobb módszer a mikród tisztításához

Ha koszos a mikród, de nagyon nincs kedved nekiállni sikálni, e közül a 4 módszer közül válaszd ki az egyiket, tutira beválik majd!

1. VIZES-GŐZÖLŐS

Alap, de nem sokan alkalmazzák, pedig vegyszer sem kell hozzá! Tegyünk egy kancsóba vagy tálba egy jó adag vizet, forraljuk fel a mikróban, és hagyjuk kb. 5 percig zárva az ajtót. A vízgőz leoldja a zsírt és koszt, mi pedig szépen letörölgethetjük, amit le kell.

Ezt láttad?

Így tisztítsd a billentyűzeted 0,5 perc alatt!

2. PAPÍRTÖRLŐS

Ez a kevésbé undi mikróknál működik majd, a nagyon zsíros, rászáradt foltos mikrók esetében inkább hagyjuk ezt az eljárást és ugorgyunk. Szóval tegyünk pár nedves papírtörlőkendőt a mikróba, melegítsük őket kb. 5 percig, majd várjunk újabb 5 percet az ajtó kinyitásáig. Ezek után a meleg papírtörlőkkel körbetörölgethetjük a mikró belsejét.

3. CITROMOS

A citromsav természetes zsíroldó erejét ki kell használni - tegyél egy tál vizet a mikróba (mikrózható edényben!), csavard bele egy citrom levét, és dobd mellé a gerezdeket is. Melegítsd pár percig az elegyet, aztán mehet a törölgetés.

4. ECETES

A citromos módszer olcsóbb kistestvére - hatásukban hasonló. Annyi evőkanál ecetet keverj a vízhez, ahány deci vizet használsz, és ez is mehet a mikróba magas hőfokon, forrásig. Hagyd, hogy üljön pár percig gőzben, és törölgesd ki.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek