Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mi kell egy első osztályos kezdőcsomagjába? Ezeket feltétlen szerezd be!

Mire van szüksége egy első osztályosnak? Ha most megy óvodából iskolába a gyereked, a következőket mindenképpen vedd meg az első héten!

Két alapszabályt tarts be: ne pont annyi füzetet, ceruzát vegyél, amennyi az első osztályos kezdőcsomagban van, és ne zavarj le mindent egy bevásárlás alatt! Mutatjuk a legfontosabbakat!

Ceruzák: a minőséget nézd!

A grafitceruzákból annyifélét találsz a papírboltban, hogy beleszédülsz, de ne a színes-szagos változatokat válaszd! Pontosabban ne ez legyen az elsődleges szempont, mert sok ceruza ugyan szép, de pont a funkcióját nem teljesíti: nem lehet vele írni. Vagy nem fog rendesen, vagy elkenődik a papíron, így keresd a ceruzán a jelzéseket: az íráshoz HB-s, a rajzoláshoz 2B-seket válassz, és a ceruzahegyezőt se felejtsd el, ami jobb, ha fémből készült, mert strapabíróbb, mint a műanyag.

Füzetek: ne számold ki pontosan!

Csíkos, kockás, sima – de melyikből mennyit érdemes? Attól függetlenül, hogy megvan az első osztályosok kezdőcsomagja, érdemes rászámolni egy-egy füzettel mindegyik füzettípusnál. Gondolj az otthoni gyakorlásra is, valamint arra is, hogy elveszhet, elszakadhat, és persze, be is telhet.

Ha egyszerre, még a tanév elején veszed meg a füzeteket, akkor tanév közben nem kell külön papírboltba menned, ami egy húzósabb napon nagy segítség lehet. Ha pedig mégsem kellenek, kárba, biztosan nem vesznek, a következő évben is szüksége lesz füzetekre. Az üzenőfüzetről se felejtkezz meg, amit lehet külön is kapni, de egy egyszerű, vonalas füzet is tökéletes a célra, ha felcímkézed.


A higiéniára is gondolj!

Iskolánként eltér, hogy mit kérnek a tisztasági csomagba, de nem lősz mellé, ha zsebkendőt, WC-papírt, szalvétát, fertőtlenítő kendőt, felakasztható törölközőt, fogmosó poharat, fogkefét és fogkrémet teszel a csomagba. A váltócipőről és a tornafelszerelésről se felejtkezz meg: utóbbinál általában annyi a megkötés, hogy fehér póló és sötét színű sort, valamint egy nem fekete talpú sportcipő alkossa.

Jól jöhet még egy ülőpárna is: az első napon meglátod, milyen a tanterem, és ha úgy érzed szükségét, egy ülőpárnát is vihetsz be, de a megkötős változatból, hogy ne csússzon le a székről.

Amikre biztosan szüksége lesz még

Az iskola és tanára válogatja, mit kérnek az adott órára, de néhány dolgokra biztosan szükség lesz. Ilyen a ragasztó, a rajzpapír, a fénymásolópapír, az írólap, az A4-es színes papír, a kartonpapír, a gyurma, a vonalzó, a tükör, a korongkészlet, a vonalzók (egyenes és derékszögű), az olló, a hurkapálcika és az óra. A ceruzák mellett a gyerekednek szüksége lesz még filctollra, zsírkrétára, vízfestékre és temperára is – ha teheted, mindegyikből választ a nagyobb kiszerelést. Emellett már most nevezz ki egy egy kisebb joghurtos poharat vizes edénynek, és valamilyen apró rongyot, amibe majd az ecsetet beletörölheti.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!