Soha nem látott újdonságokat esznek majd a sztárok Amerika legnagyobb gálaeseményén

Amerika egyik legnagyobb gálaeseménye idén nemcsak hogy hónapokat csúszik, programjában is rengeteg meglepetést tartogat, az ünnepi vacsoráról nem is beszélve. Kik és pontosan mit fognak tálalni a világ leghíresebb celebritásainak?

A Met-gála nemcsak Amerika, de az egész világ egyik legnagyobb volumenű vacsoraestje, amely immáron 26 éve arról szól, hogy híres emberek a legdrágább divatmárkák exkluzív ruhakollekcióiba öltözve végigvonulnak a vörös szőnyegen, majd a világ legértékesebb műalkotásai között megvacsoráznak - tömören és röviden. Íme egy kis betekintés a 2016-os gála vacsorahelyszínéről.

Az ilyen jellegű vacsorák mindig meghatározóak a gasztronómia világában. 2020-ban az Oscar-gálák történetében először szinte kizárólag növényi alapanyagokból készült vacsorát tálalt fel Wolfgang Puck és csapata az est résztvevőinek.

A növényi alapú ételek népszerűsítése nem csak trend, egyre több séf és étterem dönt ugyanis úgy, hogy a tudatosság jegyében csökkenti vagy éppen teljesen kiiktatja az állati eredetű ételek és alapanyagok használatát kínálatából. Legutóbb a Michelin-csillagos manhattani Eleven Madison Park étterem séfje, Daniel Humm jelentette be, hogy örökre leveszi étlapjáról az állati eredetű ételeket.

A gálaest főszervezője, Anna Wintour idén a híres amerikai-etióp-svéd séfet, Marcus Samuelssont bízta meg a Met-gála étlapjának megalkotásával.

Samuelson New York City legígéretesebb, feltörekvő és már befutott séfjeit választotta ki a feladatra, és ez még közel sem minden: a feladat nem kevesebb, mint egy olyan, több fogásból álló menüt megalkotni, amely egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű alapanyagokat.

El akarjuk mondani a világnak, hogy visszatértünk - New York City, azaz a város, ahol az emberek összegyűlnek és ünnepelnek, visszatért

- nyilatkozta Samuelson a Bon Appétitnek egy exkluzív interjúban.

A 2018-as gála vacsorahelyszíne (forrás: Vogue.com)

A Met-gála idei témája az amerikai divat története, de fontos szerepet kapnak az elmúlt évek politikai és közéleti történései is. Ennek függvényében a felkínált ételek és azt azt megalkotó szakácsok is Amerika sokszínűségét, szabadságát jelenítik majd meg az ételekben. Az idei gálavacsora megalkotásában televíziós személyiségek, szakácskönyvírók, étteremtulajdonosok és a tudatos táplálkozás hirdetői is részt vesznek majd.

A 2021-es Met-gálát az előző évek szokásaival ellentétben idén nem tavasszal, hanem szeptemberben rendezik meg. Az eseményt megelőző hetekben a Vogue az Instagramon mutatja be a gálán dolgozó szakácsokat, a séfek kedvenc receptjeit pedig akár mi is elkészíthetjük a rövid videók segítségével. Bár ezek az ételek eltérnek majd attól, amit a Met-gálán fognak felszolgálni, de szintén növényi alapúak lesznek.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt. címlap forrása: Celine Dion/Instagram

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek