Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentes November - új kihívásba fog szerkesztőségünk

A kis szerkesztőségünk eléggé szereti a kihívásokat, ezúttal sem aprózzuk el - most kilencen vágunk új kihívásokba novemberben. Tartsatok velünk!

Valószínűleg többen hallottatok már a Száraz November nevű kezdeményezésről, aminek keretében az ebben résztvevők egy hónapon át nem fogyasztanak alkoholt. Nyilván van, akinek ez kihívás, van, akinek nem, mindenesetre ennek apropóján jelentkezett Nóra kolléganőm, hogy ő most az alkoholmentes hónap helyett inkább valami mást próbálna ki – ezúttal az étrendje terén próbálgatná a határait.

Lelkes felindulásához többen csatlakoztunk, igaz, kb. ahányan vagyunk, annyiféle kihívást választottunk a következő hónapra.

A kihívást kezdeményező Nóra kolléganőnk alapvetően egy alacsony glikémiás indexű étrendet próbálna ki, bár elég nehéz volt összehozni a pontos paramétereket, igazából nem lehet egy sablondiétát ráhúzni. Mindenesetre ő most egy hónapig nem fog enni: lisztet és ebből készült termékeket, tésztaféléket, kenyérféléket, péksüteményeket.

Zsófi social media managerünk, és Gábriel, felelős szerkesztőnk is csatlakozik Nórához, és hasonló étrendi korlátozásoknak veti alá magát.

Gréti, Petra és Flóra kolléganőink még eggyel tovább lépnek, és a fentiek mellett még gluténmentesen is fog étkezni egy hónapig.

Orsi, designer kolléganőnk az IR-diétát próbálja ki, Gyuri designer kollégánk és én pedig kicsit elszakadva a többiek szénhidrátkattanásától, egy hónapig vegetáriánusként éljük majd az életünket.

Miért vágunk bele ezekbe a kihívásokba?

Legtöbben két fő okból tesszük magunkat próbára: 1. kíváncsiságból, 2. hogy változatosabb legyen az étrendünk, hogy új ételekkel bővítsük a repertoárunkat. Van, aki ezek mellett azt is várja, hogy lejjebb kúszik majd a mérleg nyelve, és van, akinek a környezetvédelem, a fenntarthatóság is fontos. Szinte mindannyian arra számítunk, hogy jobb lesz majd a közérzetünk, és magasabb az energiaszintünk.

Jelentkezünk majd fotókkal, receptekkel, sikerélményekkel és kudarcokkal is. Tartsatok velünk!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!