Ezért ne takarítsd soha a tűzhelyet, amíg meleg

Saját magunk dolgát könnyítjük meg, ha már főzés közben rendet rakunk és takarítunk. Azonban van egy kivétel, aminek takarításával érdemes legalább 10 percet várni a saját egészségünk érdekében. Ez nem más, mint a meleg tűzhely.

Előfordult már veled is, hogy a nagy kapkodásban a nemrég használt, még meleg főzőlapot, tűzhelyet már törölted is le, hogy tovább lehessen lépni a következő feladatra? Akár még szórakoztató is lehet nézni, ahogy a nedves szivacs és a meleg felület érintkezésekor felszáll a vízgőz, de most eláruljuk, miért nem jó ötlet, hogy a meleg tűzhelynek nekiess egy szivaccsal.

Indukciós főzőlap tisztítása

Ezért ne tedd

A meleg felület megolvaszthatja a szivacs szintetikus, műanyag szálait, ezzel vegyi anyagokat juttatva a levegőbe. Ráadásul, ha komolyabb folteltávolításra van szükség, akkor az erre használt tisztítószer elpárologva a tüdőnkbe jut, ahogy fölötte állunk, és elmélyülten koncentrálunk a szennyeződés kiiktatására. Ha ez nem lenne elég, akkor jusson eszünkbe az, hogy a meleg hatására kevésbé hatékony a tisztítószer. Tehát nemcsak az egészségedre hat kedvezőtlenül a káros anyagok letüdőzése, hanem a tűzhely is foltokban piszkos marad.

A legjobb, ha vársz 10 percet, míg a tisztítandó felület lehűl, így az elkészült finom és egészséges fogás mellé még a biztonságos tűzhelytakarítással is hozzájárulsz az egészséged megőrzéséhez.

Forrásunk volt.


Még több hasznos tippet itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?