Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi 5+1 praktikája zsíros tűzhelyre

Ismerd meg, a hideg zsíroldó és vegyszerek előtti időkben miként tisztították a háziasszonyok a tűzhelyeket. Szabadulj meg könnyen a zsíros lerakódásoktól vegyszerek nélkül!

A tűzhely tisztítását a legtöbben a hátunk közepére kívánjuk, de egy-két jól bevált trükkel könnyen lerövidíthetjük a nemszeretem házimunkára szánt időt.

Kávéimádók előnyben

Ha megittad a kávédat, a zaccot se hagyd veszni, öntsd a tűzhelyre! Hagyd a zaccot a zsíros foltokon 5-10 percig, hogy az érdes, savas őrlemény feloldja az odaégett szennyeződést, majd súrold át egy szivaccsal a felületet.

Mosószóda a tűzhelyre

A mosószódának a konyhában is hasznát veheted: szórd rá a tűzhelyre, spriccelj rá vizet, majd várj 10 percig, hogy a szóda feloldja a szennyeződéseket. Végül alaposan dörzsöld át a tűzhelyet, és mosd le langyos vízzel.

Almaecet és porcukor

Az almaecet és a porcukor keverékét is bevetheted a tűzhelyen éktelenkedő zsíros ételfoltok ellen. Keverj kenhető masszát porcukorból és almaecetből, kend a tisztítandó felületre, hagyd hatni néhány percig, majd sikáld át egy szivaccsal.

Sózz!

Első lépésben tisztítsd meg a tűzhelyet langyos vízzel, majd keverj el annyi sót ecettel, hogy sűrű masszát kapj. Kend rá a masszát a tűzhelyre, hagyd hatni 10 percig, utána pedig dörzsöld át egy ronggyal a szennyezett felületet.

Ecet és szódabikarbóna

Az örök klasszikus sem maradhat ki, hiszen a zsíros foltokat ez az elegy is kíméletlenül feloldja. Tedd rá az ecetből és szódabikarbónából álló masszát a foltokra 10-15 percre, majd töröld át egy ronggyal. Az ecetszag elillan, a tűzhely pedig tiszta lesz.

Tiszta alkohol és teafaolaj

A gyógyszertári alkohol segít tisztává varázsolni a tűzhelyedet, a teafaolaj pedig fertőtleníti. Az alkohol feloldja a főzőlapon lerakódott zsírt, és ha 1-2 csepp teafaolajat is csepegtetsz bele, még a kórokozókat is eltüntetheted. Ezt a módszert akkor is nyugodtan használgatod, ha a tűzhelyed kerámialapos, viszont arra ügyelj, hogy kerámialaphoz való törlőkendőt használj, amikor áttörlöd a felületet.

...ezek is érdekelhetnek még!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!