5 dolog, amit jobb, ha mindig a tűzhelyed mellett tárolsz

Kezdő háziasszonyok, főzni most tanulók, kíváncsiak figyelmébe ajánljuk - ezt az 5 dolgot mindig tartsd a tűzhelyed közelében, hogy minden gördülékenyen menjen.

Szóval, nagykonyhások figyelem - a kisebb konyhával rendelkezőknek valószínűleg eleve a közelében van minden hozzávaló és konyhai eszköz, méghozzá helyhiány miatt, de persze nekik sem árt ezekről tudni. Szóval jöjjön 5 dolog, amit hasznos, ha magadhoz közel tartasz, amikor a tűzhely mellett állsz.

1. Só

Nálunk még népmese is szól a só fontosságáról, szóval ő az egyik a listán. És nem, nem az asztali sószóró, amit fél órát rázhatsz, hogy egy lábasnyi levest kellően megízesíts, hanem egy sótartó, amiből csippenteni tudsz, ahogy kell. A sózás lényege főzéskor az ízfokozás, az ízek telítetté változtatása, ehhez pedig vajmi kevés lesz egy pici lukú sószóró.

Ezt láttad?

3 konyhai eszköz a ’80-as évekből, amit te is használtál

2. Fakanál

Mivel a szakácsok 99%-a mindent ezzel kever és kavar főzés közben, elengedhetetlen, hogy a kezed ügyében legyen. Tárold a pultodon vagy a falra lógatva.

3. Olaj

Amivel főzöl. Lehet olívaolaj, étolaj vagy akár kókuszzsír, legyen közel a tűzhelyhez, mert pont elég sűrűn kell ahhoz, és általában gyorsan is, hogy hasznos legyen, ha melletted van.

via GIPHY

4. Konyharuha /edényfogó

Na ez tényleg kötelező. Ha meg kell fognod a forró lábast vagy felemelni a tetőt, muszáj, hogy gyorsan érte tudj nyúlni. Vigyázz, ne gyulladjon ki a textil, miközben a láng felett hadonászol! (Megtörtént eset.)

Receptajánló:

5. Fűszerek

A só folytatása, de szintén létszükségletnek érezzük megemlíteni a fűszereket, hiszen miért is volna jó, ha a kakukkfűért, bazsalikomért vagy fűszerpaprikáért a spájzig kéne kolbászolnod, miközben kavargatod a forró ételt.

Ti mivel egészítenétek ki a listát?

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...