Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méhcsalogató virágok - Ezeket a növényeket ültesd, ha sok a gyümölcsfa a kertedben

A méhek jelenléte a kertekben elengedhetetlen, többek között a gyümölcsfák számára is, melyek a beporzás nélkül nem hoznának gyümölcsöt. Hogy csalogassuk be őket? Segítünk! 

A következő növények igazi méhcsalogatók, így ezeket mindenképp szerezd be a kertedbe!

Macskamenta

A kerti macskamenta közepesen magas bokros növekedésű, évelő növény, mely Európában őshonos, de világszerte elterjedt. Levelei molyhosak, felületük kissé bőrszerű, és szürkészöld színben játszanak. Fehér, kék vagy lila színű ajakos virágai, a szár végén fürtöt alkotnak. Jól mutat sziklakertekben, kerti kőlépcsők, vagy utak szegélyeként is.

Körömvirág

Nyugat-Ázsiából származó, dísznövényként is tartott növény. Igénytelensége miatt kezdő kert tulajdonosok is bátran ültethetik. Talajjal, éghajlattal szemben nincsenek különös igényei. Aranysárga vagy narancsvörös virágaival virít akár a virágágyásba, akár a konyhakertbe ültetjük.

Tudtad? A méhek jó színlátással rendelkeznek, és az élénk színű virágok csábítják őket a leginkább. Különösen szeretik a kék, lila, fehér és sárga színűeket.

Zsálya

Az orvosi zsálya amellett, hogy sokféle hatóanyagot, és illóolajat tartalmaz, a kert dísze is lehet, ráadásul igazi méhcsalogató 50-80cm-es magasságával, valamint illatos, kékeslila virágaival.

Facélia

A facélia (magyarul: mézontófű) élénk kék színű virágú, középmagas növény, a borágó rokona. Nagyon gyorsan nő, nagyon igénytelen, és nagyon jó mézet ad.

Ezeket olvastad már?

via Citygreen, Southernliving

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!