Megoldás a zöldség frissen tartására

Aki picit is foglalkozik az egészségével, az tudja, hogy az érett zöldségekben és gyümölcsökben nagyon sok vitamin halmozódik fel természetes formában. (X)

Brokkoli pástétom recept

Amire viszont kevesen találnak megoldást, hogy hogyan lehet a zöldségeket és gyümölcsöket hosszabb időn át tárolni úgy, hogy frissességüket is megtartsák. A titok: a páratartalom és a hőmérséklet optimális szinten tartása.

Gyorsan romló vitaminforrásainknak például a salátának, gombának, epernek fejlesztette ki az Electrolux a páratartalom-szabályozóval ellátott fiókot, a FreshPlusTM hűtőkben. Ebben a fiókban a páratartalom magas szinten tartásával elérhetjük, hogy a saláta egy hét után is friss maradjon, a gomba ne barnuljon meg, az eper akár 10 napon keresztül is 100%-ban megőrizze a vitamintartalmát.*

Az egyéb élelmiszerek frissen tartása is megháromszorozható egy átlagos hűtőhöz képest a folyamatos belső levegőkeringetésnek köszönhetően. Az egyenletes levegőáramlás ugyanis megakadályozza a jegesedést és az élelmiszerek kiszáradását. További előny, hogy ha pakolás közben sokáig nyitva tartjuk a készülék ajtaját, akkor is gyorsan visszaáll a hőmérséklet a kívánt szintre, a hűtő minden pontján.

Az éttermekben használt hűtési technológiához hasonlóan két különálló hűtési rendszert épített be az Electrolux a FreshPlusTM hűtőkbe, így míg a hűtőtér levegője párás, addig a fagyasztóé teljesen száraz marad. A fagyasztott ételek csomagolásáról mostantól nem kell törölgetnünk majd a jeget, hogy kiderüljön a tasakok tartalma és nem szükséges a mélyhűtőt sem leolvasztani. (X)

*A független SGS institutFresenius GmbH tesztjei alapján.

A FreshPlus hűtőkről itt olvashatsz még többet

Még több recept az Electrolux konyhájából

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?