Megint nemes gesztust tett, és nagyot lépett a Lidl

A Lidl célul tűzte ki, hogy megszünteti a mikroműanyagok alkalmazását termékeiben.

A Lidl célként tűzte ki maga elé, hogy 2021 végéig saját márkás kozmetikai termékkínálatának nagy része az összetételnek köszönhetően mikroműanyag-mentes lesz. A minél nagyobb átláthatóság érdekében a vállalat az érintett testápolási és kozmetikai készítményeit a jövőben megkülönböztető jelöléssel is ellátja.

A készítmények esetében már most számos termékről elmondható, hogy nem tartalmaz mikroműanyagot, az új, „Összetétel mikroműanyagok nélkül” jelölés azonban még tovább növeli majd az átláthatóságot a vásárlók számára.

A mikroműanyagokrólA kozmetikai árucikkek esetében azért használnak mikroműanyagot, hogy különböző jellemzőket kölcsönözzenek az adott terméknek. A samponokban például a mikroműanyagok megkönnyítik a kifésülést hajmosás után, a szappanok esetében opálosító szerként használják, hogy krémesebb hatást kölcsönözzenek a termékeknek. A mikroműanyagok a szennyvíz útján jutnak a környezetbe, és szennyezik a vizeket és a tengereket. E cél elérése érdekében az áruházlánc megváltoztatja a termékek összetételét, valamint olyan környezetkímélő alternatívákat használ, mint a habkő vagy a bambusz egyes részei.Nagyobb átláthatóság a vásárlás soránA Lidl saját márkás testápolási és kozmetikai készítményeinél feltüntetett "Összetétel mikroműanyagok nélkül" jelölés által az áruházlánc vásárlói már az első pillanatban azonosíthatják, hogy a termékek összetétele mikroműanyag felhasználása nélkül készült. A vállalat a fejlesztések révén nemcsak a vásárlók elvárásainak szeretne megfelelni, hanem segít megvédeni a környezetet a műanyagszennyezéstől is.A Lidl beszállító partnereit a jövőben arra ösztönözi, hogy a testápolási készítmények gyártásasorán ne alkalmazzanak mikroműanyagot, hasonlóképpen a biológiailag nem lebomló, szintetikus szilárd, diszpergált, gél, oldott vagy folyékony állagú polimereket. A mikroműanyagok csökkentése mellett a vállalat kutatja azokat a környezetkímélő helyettesítő anyagokat, melyeket a kozmetikai és testápolási termékek esetében alkalmazni tud.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

fotó: getty

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.